LCD monitör satışları gitgide düşüyor!

Samsung Odyssey oyun monitörleri ile karşınızda

Teknoloji dünyası şu sıralar genel bir gerileme yaşıyor. Bilgisayar satışlarında yaşanan gerilemenin doğal bir sonucu olarak şimdi de LCD monitör piyasası gerilemeye başladı.

LCD monitör satışları gitgide düşüyor! Enflasyon maalesef yeniden günlük hayatımızın olağan bir parçası haline geldi. Her ne kadar dünya genelinde yaşanan enflasyon çılgınlığıyla ülkemizdeki seviyeler kıyas bile kabul etmese de, yine de Amerika Birleşik Devletleri’nden Almanya’ya kadar pek çok ülkenin enflasyonu dizginleyecek hamleler yaptığı bir gerçek.

Samsung LCD

Çoğu zaman para dolaşımının azaltılmasını ve harcama eğiliminin dizginlenmesini amaçlayan bu önlemler tabi ki diğer bir taraftan da maliyet enflasyonunu da köreltme hedefini taşıyor. Ancak bu bir süreç ve alınan önlemlerin hemen ilk günden etkisini göstermesi söz konusu değil. Bu nedenle de dünyanın dört bir yanında, teknoloji ürünlerinin fiyatı artarken bu ürünlerin satış miktarlarında da azalmalar görülmeye devam ediyor.

lcd

LCD monitör satışları gitgide düşüyor!

Son olarak geçtiğimiz hafta ortaya çıkan bir veri, bilgisayar satışlarında oldukça büyük gerilemelerin olduğunu ve bunun hem dizüstü bilgisayarları hem de masaüstü bilgisayarları kapsadığını gösteriyordu. İşte özellikle masaüstü bilgisayar satışlarının gerilemesi, kaçınılmaz olarak yanında LCD monitör satışlarını da aşağı çekiyor.

5 plazma ve lcd

Ünlü araştırma şirketi TrendForce tarafından paylaşılan rapora göre, her ne kadar yılın ikinci çeyreğinde birinci çeyreğine göre yaşanan gerileme %0,1 seviyesinde kalsa da, beklentiler üçüncü çeyrekte %5,4 dördüncü çeyrekte ise %2,4 gerilemenin yaşanacağını gösteriyor.

Üstelik önceki çeyrek verileri yerine geçtiğimiz yılın verileri baz alındığında, durum çok daha vahimleşiyor. Bakalım dünya bu büyük daralmayı kesinleşmiş bir ekonomik buhrana dönüşmeden atlatmayı başarabilecek mi?

Doom’un yaratıcısı yeni bir oyun hazırlıyor