Apple hisseleri göktaşı gibi düşüyor: Rekor düşük seviyeye geriledi

Apple, önümüzdeki hafta iOS 16.3 güncellemesini yayınlayacak

Apple hisseleri göktaşı gibi düşüyor. Özellikle son dönemlerde bu düşüşün çok daha fazla derinleştiğini görüyoruz.

Teknoloji devi Apple hisseleri göktaşı gibi düşmeye başladı. Şirketin böylesine devasa hisse düşüşleri ile karşılaşması aslında beklendik bir durumdu. Teknoloji firmaları giderek geriye doğru bir düşüş yaşıyor. Mesela Apple hisseleri son 18 ayın en düşük seviyesine geriledi.

Hatırlayacağınız üzere pandemi döneminde teknolojik firmaları hızla yükselmişti. Bu yaşanan hızlı artışlar nedeniyle teknoloji firmalarının hisseleri adeta uzaya uçtu. Fakat hemen ardından gelen küresel enflasyon ve piyasalardaki durgunluk nedeniyle hisse fiyatlarının yeniden sert bir şekilde düştüğünü görüyoruz.

Apple hisseleri göktaşı gibi düşüyor

Apple hisseleri ile alakalı yaşanan düşüşlerin birçok farklı nedeni var. Öncelikle Şirket Foxconn ile beraber çalışıyor. Hatırlayacağınız üzere bu şirket Apple ürünlerini tedarik ediyor. Yaşanan covid-19 sorunları nedeniyle Çin bazı tedbirleri artırmıştı.

Apple hisseleri göktaşı

Alınan tedbirler nedeniyle iPhone üretimi büyük oranda geriledi. Böylece iPhone 14 modellerini almak isteyenler uzun bir süre beklemek zorunda kaldı. Durum böyle olunca hissedarlar endişe yaşadı. Böylece Apple ile ilgili sert düşüş başlamış oldu.

Apple önümüzdeki aylarda toparlayabilir

Her ne kadar yaşanan tüm bu düşüşler son derece derin gibi görünse bile aslında bunu kurtarabilirler. Öncelikle iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerini tedarik etmeye yoğunlaşması gerekiyor.

Apple hisseleri göktaşı gibi düşünmeye devam ederken şirketin değerinin 2 trilyon dolar seviyelerine yaklaştığını görüyoruz. Normalde 3 trilyon doları bile aşmayı başaran Apple bu defa 2 trilyon dolar düzeyinde kaldı. Önümüzdeki aylarda küçük bile olsa toparlanma yaşanabilir.

Apple 2025 yılı için iPhone planlarını duyurdu