Lazer internet projesi ucuz hizmet sağlayacak: Fiber interneti unutun

Keenetic Premium internet

Lazer internet projesi ucuz hizmet sağlamak için ortaya atıldı. Özellikle son zamanlarda internet projelerine fazlasıyla ihtiyaç var. İşte konuyla alakalı merak edilen tüm detaylar.

Henüz yeni yeni duymaya başladığımız lazer internet projesi ucuz hizmet sağlamak için geliyor. Fiber internet ise ne yazık ki yetersiz kalmaya başladı. Özellikle hız konusunda yeteri kadar iyi performans sergilemekte zorlanıyor. Bu nedenle fiber internet projesi rafa kalkmaya başladı. Google tarafından ortaya atılan Taara projesi en önemli alternatif olacak.

Demokratik Kongo Cumhuriyeti içerisinde hayata geçirilmesi planlanan bu proje düşük yatırımlar ile yüksek performans sunacak. Özellikle Afrika’da internet altyapısının gelişmesi için yatırımlar yapan Google bunun sonuçlarını almaya başladı.

Lazer internet projesi ucuz maliyet sağlayacak

Bu yeni internet projesi ile birlikte altyapı konusunda kablolar kullanılmayacak. Özel optik temelli üniteler bu yeni sistemin en önemli parçasını oluşturacak. Taara Mühendislik Direktörü Barış Erkmen Google bünyesinde hizmet verecek.

Lazer internet projesi ucuz

Proje lazer bağlantısı kurarak 20 gün içerisinde yaklaşık 700 TB veri akışı elde etti. Kablosuz optik veri aktarımı ile birlikte maliyetler yaklaşık 5 kat azalmış oldu. Böylece Google hem tasarruf etmenin hem de daha etkili bir şekilde veri aktarımı sağlamanın bir yolunu buldu. Ayrıca çevredeki kötü şartlara rağmen bu proje verimli bir şekilde çalışabiliyor.

İnternetten anahtar kopyalayarak hırsızlık yapabilirler: Akıllara durgunluk veren yöntem

Her ne kadar proje son derece uygun bir maliyet sunup yüksek veri akışı sağlasa bile yine de bazı dezavantajlara sahip. Hava durumunun uygun olmadığı yerlerde ucuz lazer internet teknolojisi biraz geri planda kalabilir. Bu nedenle Google daha çok hava şartlarının genel olarak olumlu olduğu yerlerde bu teknolojiyi kullanacak. Peki siz bu yeni internet altyapısı hakkında ne düşünüyorsunuz?