Google’ın Projesi Darbe Aldı!

google2

Google’ın gökyüzünden bedava internet indirme projesi için test ettiği güneş enerjili uçaklardan biri, deneme uçuşu sırasında yere çakıldı.

Google’ın satın aldığı Titan Aerospace firması tarafından geliştirilen güneş enerjili uçağında, New Mexico eyaletinde 1 Mayıs günü gerçekleştirilen deneme uçuşunda düştüğü öğrenildi.

Bloomberg Business’ın haberine göre, kanat genişliği 50 metre olan uçak, havalanmasından kısa süre sonra yere çakıldı. Albuquerque kentindeki özel bir pistten havalanan uçağın neden düştüğünü belirlemek için ABD Ulusal Taşımacılık Güvenliği Kurulu tarafından inceleme başlatıldı.

Google, geçen yıl satın aldığı Titan Aerospace’in uzun süre havada kalabilen uçaklarıyla gökyüzünden internet aktarımı yapmayı planlıyor.

google

Uydulardan gönderilen sinyaller gibi belli irtifalardan internet erişimi sağlaması amaçlanan uçaklar, gelişmekte olan ülkelere bedava çevrimiçi hizmet sunmayı hedefliyor.

Google adına açıklama yapan Courtney Hohne; “Prototip uçak çakılmış olmasına rağmen iyimser olduklarını ve yeni teknolojiler geliştirme aşamasında her zaman zorluklar yaşanacağını” belirtti.

Google gibi “Internet.org” adlı bir proje başlatan Facebook, rakibi gibi dünyanın dört bir yanına bedava internet sağlamayı istiyor.

Facebook bu kapsamda Google’dan önce Titan’ı satın almak istemiş; ancak daha sonra İngiltere merkezli Ascenta firmasıyla anlaşmıştı.

Kuzey Kore, ABD’nin Stuxnet Benzeri Saldırısını Geri Püskürttü