Formula 1 taraftarı aranan bir mafya adamıyla karıştırıldı! Yanlışlıkla tutuklandı

Formula 1 taraftarı aranan bir mafya adamıyla karıştırıldı! Yanlışlıkla tutuklandı

Liverpool’dan bir Formula 1 taraftarı, üst düzey bir İtalyan mafya patronu ile karıştırıldıktan sonra Hollanda makamları tarafından tutuklandı. İşte detaylar.

Mark L, isimli Formula 1 fanı bir şekilde Sicilyalı suç babası Matteo Messina Denaro ile karıştırıldı. 54 yaşındaki Mark L, oğluyla yemek yerken Hollanda polisi tarafından gözleri bağlandı ve götürüldü. 5 Eylül’de Hollanda Grand Prix’sini izleyen Formula 1 taraftarı, savcılıklara göre daha sonra serbest bırakıldı. 59 yaşındaki mafya adamı Denaro ile karıştırılan adam oldukça şaşkındı. Polislerin aradığı mafya adamı ise “Avrupa’nın en çok aranan adamı” olarak tanımlanıyor ve 1993’te 10 kişinin ölümüne ve 93 kişinin yaralanmasına neden olan bombalamalarla bağlantılı. Kendisi aynı zamanda Diabolik olarak da anılıyor ve Netflix’in Dünyanın En Çok Arananlar yapımında yer alıyor.

Formula 1 taraftarı aranan bir mafya adamıyla karıştırıldı! Yanlışlıkla tutuklandı

Mark’ın avukatı Leon van Kleef, Mark’ın konuyla ilgili ne tepki vereceğini bilemediğini, durumun gülünç olduğu için sadece gülebildiğini dile getirdi. “Bir an bir şeyler atıştırdığınızı ve bir sonraki an maksimum güvenlikli bir Hollanda hapishanesinde oturduğunuzu hayal edin” ifadelerini ekledi. Van Kleef bunu müşterisi için bir “kabus” olarak nitelendirdi. “O normal bir Formula 1 hayranı.”

Aranan mafya adamı Denaro ise 1993‘ten beri yetkililerden kaçıyor ve 50 cinayetten aranıyor. 2006’da üst düzey mafya patronları Bernardo Provenzano’nun tutuklanmasından ve 2007’de Salvatore Lo Piccolo’nun tutuklanmasından sonra Sicilya mafyası dünyasındaki tüm patronların patronu olarak kabul ediliyor. Hollanda Başsavcılığı’nın bir sözcüsü, Mark L’nin İngiliz vatandaşı olduğunu belirttiğini ve masum olduğunu duyurdu. Soruşturmanın sonucunda Mark serbest bırakıldı.

WhatsApp’ta çoklu cihaz dönemi başlıyor