Google yüksek hızlı internet sunacak!

Google Türkiye ofisi

Dünyanın en büyük teknoloji devlerinden birisi olan Google, yüksek hızlı internet ile son zamanlarda çok fazla konuşulur oldu. Şirketin özellikle de 2021’in başlarında 2 Gbps internet hızını tüm Dünyaya sunmak istemesi büyük bir takdir topluyor. İşte merak edilen tüm detaylar.

Google Fiber’in 2 gigabit planı olarak da bilinen Google yüksek hızlı internet projesi devreye girmeye başladı. Google Fiber 2 gigabit, şu anda kullanımda olan Google Fiber gigabit planından yalnızca yüzde 30 daha fazla olacak ve bu ABD gibi ülkeler için son derece düşük. Google Fiber 2 gigabit fiyatının 100 dolar olması bekleniyor.

Google yeni internet projesi hemen başlayacak

ABD’nin Nashville ve Huntsville şehirlerinde test edilmeye başlanan yeni internet projesi büyük oranda tamamlanıyor. Böylece en azından bu projenin nereye doğru gidebileceği öngörülebiliyor.

Google yüksek hızlı internet

Google Fiber’in hizmet verdiği diğer 19 şehirdeki testler ise büyük bir hızla devam ediyor. Bu testler sayesinde şirketin hızı ve diğer tüm detaylar ortaya çıkarılabiliyor. Bildiğiniz üzere internet kullanımında en önemli unsurlardan birisi de hız oldu. Eğer hız varsa kullanıcılar genel olarak buraya daha fazla eğilim gösteriyor. Google bunun fazlasıyla farkında.

Google yeni projesi için tarih bile verdi. 2021’in başından itibaren 2 gigabit internet kullanımı sağlanacak. Böylece sadece 1 yıl içerisinde ultra hızlı internet kullanımı mümkün hale geliyor. Sizce Google tarafından geliştirilen yeni internet projesi tutacak mı? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.