2022 Dünyada Yılın Otomobili belli oldu

Hyundai Ioniq 5 2

Elektrikli otomobillerin baskın olduğu bir yarışma daha sonlandı. Kazanan ise tahmin edilebileceği üzere yine bir elektrikli otomobil oldu.

2022 Dünyada Yılın Otomobili belli oldu. Avrupa’da Yılın Otomobili yarışmasından sonra Dünyada Yılın Otomobili yarışması da elektrikli araçların liderliğinde tamamlandı. Yılın Otomobili, Yılın Elektrikli Otomobili, Yılın Şehir Otomobili, Yılın Lüks Otomobili, Yılın Performans Otomobili ve Yılın Otomobil Tasarımı başlıklarında dağıtılan 6 ödülün 5’ini elektrikli otomobiller alırken, içten yanmalı motorların şanını kurtaran tek isimse Toyota Yaris Cross oldu.

2022 Dünyada Yılın Otomobili

82 ülkeden otomotiv gazetecilerinin oylarıyla belirlenen ve 2005 yılından bu yana yapılan Dünyada Yılın Otomobili yarışmasının bu yıl ki son 10’u; Audi Q4 e-tron, Cupra Formentor, Ford Mustang Mach-E, Genesis G70, Honda Civic, Hyundai Ioniq 5, Hyundai Tucson, KiaEV6, Lexus NX VE Toyota GR86’dan oluşuyordu.

2022 Dünyada Yılın Otomobili

2022 Dünyada Yılın Otomobili belli oldu

Bu isimlerden finale kalan üçlüyse, Ford Mustang Mach-E, Hyundai Ioniq 5 ve Kia EV6 olmuştu. Zaten finale kalan üç ismin tamamının elektrikli araçlar olması nedeniyle şampiyonun da bir elektrikli araç olacağı kesinleşmişti ancak kafalardaki soru hangi markanın ipi göğüsleyeceğiydi. İşte artık o da netleşti ve Hyundai Ioniq 5, jürinin oylarıyla dünyada yılın otomobili seçildi.

2022 Dünyada Yılın Otomobili

Tabi doğal olarak yılın elektrikli otomobili ödülünü de Hyundai Ioniq 5 aldı. Başarılı model ayrıca yılın otomobil tasarımı ödülünde de zirveyi kaptı. Yılın lüks otomobili ödülü Mercedes-Benz EQS’ye giderken, yılın performans otomobili ödülünü ise Audi E-Tron GT aldı. Elektrikli araçlara kafa tutabilen tek model olarak dikkat çeken Toyota Yaris Cross ise yılın şehir otomobili unvanını rakiplerinin elinden kapmış oldu.

HUAWEI MateBook 16 : Huawei’nin en güçlü dizüstü bilgisayarı