TP-Link RE505X Wi-Fi 6 destekli menzil genişletici aile boyu kablosuz keyif

h6tj65j56

#İŞBİRLİĞİ

TP-Link RE505X menzil genişletici (range extender) ülkemizde teknoloji severlerin beğenisine sunuldu.

TP-Link RE505X, beyaz renkte ve ayarlanabilir iki adet antene sahip. Üzerinde bir tane gigabit ethernet portu da yer alan ürün, prize takıldıktan sonra birkaç dakika içinde kurulup kullanılabiliyor.

Ürün, üzerinde yer alan led bildirimlerle “konumlandırdığınız alan iyi mi kötü mü” bunu söyleyebiliyor. Eğer sinyal zayıf ise, kırmızı led yanıyor ve bu da konumunu değiştirmeniz gerektiğini ifade ediyor. Eğer sinyal rengi mavi ise, demek ki doğru konumlandırma yapmışsınız.

Herhangi bir Wi-Fi router ile çalışabilen bu ürün, yine üzerindeki WPS tuşu sayesinde hızlı ve güvenli bağlantı sağlayabiliyor.

Cihaz, evin ya da ofisin neresinde olursanız kesintisiz bağlantıyı hedefliyor ve kör noktaları ortadan kaldırabilmek için Wi-Fi sinyal gücünü artırıyor.

RE505X, bünyesinde Wi-Fi 6 ve Mesh gibi gelişmiş teknolojileri de barındırıyor. Öncelikle bu teknolojilerden kısaca bahsedelim isterseniz.

TP-Link RE505X Wi-Fi 6 destekli menzil genişletici aile boyu kablosuz keyif

Wi-Fi 6 (80211.ax) kablosuz bağlantı teknolojisi, günümüzün en gelişmiş teknolojileri arasında yer alıyor

Wi-Fi 6, ya da diğer adıyla IEEE 802.11ax, bir süredir hayatımızda olan bir kablosuz bağlantı standardı. 2.4GHz ve 5GHz bantlarda kablosuz olarak yüksek bağlantı hızı sunabilen bu teknoloji, özellikle yüksek çözünürlüklü filmleri internet üzerinden izlemek için ya da rekabetçi online oyunları gecikmesiz oynayabilmek için ciddi önem arz ediyor.

Son yıllarda Qualcomm’dan MediaTek’e, Samsung’tan Huawei’ye kadar pek çok üreticinin IEEE 802.11ax destekli ürünler hazırladığını söyleyelim. Yani evet, yüksek performanslı ve kesintisiz kablosuz bağlantılar için Wi-Fi 6’ya ihtiyacımız var.

Wi-Fi Mesh sistemi sayesinde tek bir büyük ağ, kesintisiz deneyim

TP-Link RE505X, Mesh sistemi sayesinde diğer TP-Link ürünleriyle de uyumlu çalışabiliyor. Bu, büyük bir eviniz ya da ofisiniz varsa, hemen hemen tüm ortamı kapsayan tek bir büyük ağ oluşturmanıza imkân sunuyor ve neredeyse hemen her noktadan aynı düzeyde hız alabiliyorsunuz.

Tether uygulamasını kurmayı ihmal etmeyin

TP-Link’in Tether uygulaması, bu yeni üründe de yardımınıza koşuyor. Android ve iOS platformları için ücretsiz olarak indirilebilen uygulama, ürünlerin kurulumu ve yönetimi tarafında size pek çok çözüm sunuyor. Artık kablosuz ağ kurulumu ve yönetimi çok kolay.

TP-Link RE505X Wi-Fi 6 destekli menzil genişletici aile boyu kablosuz keyif

Toplamda 1500 Mbps’ye (5 GHz bandında 1200 Mbps, 2.4 GHz bandında 300 Mbps) varan kablosuz bağlantı hızlarına ulaşabiliyor

Eski bağlantı teknolojilerini hatırlayacak olursak, kablosuz ağa aynı anda birden fazla cihaz bağlarsanız hızda ciddi düşüşler olabiliyor, hatta bağlantı kopmaları yaşanabiliyordu. Artık bu tip can sıkıcı detaylar geride kaldı diyebiliriz.

RE505X, 5 GHz bandında 1200 Mbps, 2.4 GHz bandında 300 Mbps kablosuz bağlantı hızlarına kadar performans sunabiliyor. Bu da bağlantı hızında düşüş ya da kopma gibi sorunlar olmadan aynı anda birden fazla cihazın ağa dahil edilebileceği anlamını taşıyor.

Ürün, aynı zamanda bir erişim noktası (access point) olarak da tercih edilebilir. Ürünün üzerinde bir tane gigabit özellikli ethernet girişi mevcut ve böylece “yalnızca kablolu bağlantı” desteği sunan cihazları da rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Kısacası, güncel bir internet altyapınız var ve kablosuz bağlantı tarafında da performans hedefliyorsanız, bu ürüne şans verebilirsiniz.

Ne için mi kullanabilirsiniz?

Örneğin, aynı anda konsolda oyun oynarken başka bir TV’de online dizi izleyebilir, yine bu esnada ailenin diğer üyeleri de akıllı telefon ve tabletleriyle yüksek hızda kablosuz ağ deneyimleri yaşayabilir.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Asus Rog Strix Scar G733Q Gaming laptop incelemesi