Kanlı Perşembe öncesi Kripto paralar düşüşte!

Bitrota 1 milyar TL

Geçtiğimiz yıl 12 Mart’ta gerçekleşen kanlı Perşembe’nin yıl dönümü öncesinde kripto paralar düşüş yaşıyor. İşte konunun detayları.

Kripto paraların ani düşüş yaşadığı günler “kanlı” olarak nitelendiriliyor. Geçtiğimiz yıl 12 Mart’ta da böyle bir gün yaşanmıştı. Koronavirüs salgınının pek çok ülkeye sıçraması sonrasında alınan kararlar ekonomik belirsizliğe neden olmuştu.

Bu ekonomik belirsizlik piyasalardaki dengesizliği de beraberinde getirmişti. Pazar hacmi muaazam derecede büyük olan kripto paralar da bu dengesizlikten nasibini aldı. 12 Mart Perşembe günü Bitcoin neredeyse yüzde 50 oranında değer kaybı yaşadı. BTC’de yaşanan bu düşüş diğer kripto paraları da olumsuz etkiledi ve top yekün bir düşüş başladı.

Kanlı Perşembe öncesi Kripto paralar düşüşte!

Sadece bir gün gibi kısa bir süre içerisinde kripto paraların değerinde muazzam düşüşler gerçekleşti. Bir gün öncesinde yemyeşil olan tabloda kırmızı renkler hakim olmuştu.

Şimdi ise 12 Mart’ın arifesinde kripto paralarda yine bir düşüş eğilimi baş gösterdi. Geçtiğimiz gün BTC ve ETH zirveye doğru yol alırken bugün ise bizleri kırmızı bir hat karşılıyor. Elbette asıl merak edilen olan yarın yani 12 Mart’ta nasıl bir tablo ile karşılaşacağımız. Muhtemelen düşüş trendi devam edecektir.
En azından uzmanların bu konu hakkındaki görüşleri bu yönde.

Elbette geçtiğimiz yıl yaşanan gibi bir düşüşü kimse beklemiyor. Tabi ki yine de tedbirli olmakta fayda var.

Bu arada dip not olarak belirtelim. Bu yazıdaki hiç bir unsur yatırım tavsiyesi değildir. Kendi yatırım kararlarınızı kendinizin vermesini öneririz.

Panasonic dev yatırım ile piyasayı salladı