Kripto paralar bir ülkede daha yasallaşıyor!

bitay değerinde Bitcoin'i yanlışlıkla kaybetti!

Dünya genelinde kripto paraların meşruluğu hala sorgulanırken, bir ülke daha kripto paraların yasal ödeme aracı olarak kabul edilmesini tartışıyor.

Kripto paralar bir ülkede daha yasallaşıyor! Kripto paraların akıbeti hala belirsiz. Neredeyse tüm dünyanın hem fikir olduğu bir konu var ki o da kripto paraların yasal ödeme aracı olarak kullanılamayacağı. Keza bu konuda başta Amerika Birleşik Devletleri ve Avrupa ülkelerinden gelen sert açıklamaları sık sık okuyoruz. Ancak bunun yanında, büyük devletlerin bu çabaları sanki akıntıya karşı kürek çekmek gibi görünüyor. Çünkü kripto paralar yavaşta olsa yol almaya ve her geçen gün kendine yeni taraftarlar bulmaya devam ediyor.

Bilindiği üzere şu an dünya genelinde kripto paraları yasal ödeme aracı olarak kabul eden tek ülke El Salvador. Bu ülkenin devlet başkanı da sık sık ülkesinin kripto paralara kucak açmasından gururlandığını ve bu alandaki yatırımların artarak devam edeceğini dile getiriyor. İşte bugüne kadar kripto para sahnesinde tek başına bulunan El Salvador’un yanında artık yeni bir ülkeyi daha görebiliriz: Malezya.

Bitcoin kriz durumlarının

Kripto paralar bir ülkede daha yasallaşıyor!

Malezya İletişim Bakanlığı, bu sabah itibariyle parlamentoya bir kanun teklifi sundu ve kripto paraların yasal ödeme aracı olarak kabul edilmesini talep etti. Elbette ki adı üzerinde “teklif”. Yani henüz kabul edilmiş bir kanun ya da mevzuat hükmü bulunmuyor. Ancak ülkenin en önemli bakanlıklarından birinin böylesi ciddi bir çalışma yaparak kanun teklifi sunması, Malezya hükümetinin de bu konudan haberdar olduğunu gösteriyor.

Bakalım önümüzdeki günlerde bu konuda ne gibi gelişmeler yaşanacak, hep birlikte göreceğiz.

Galaxy M53 5G özellikleri tekrar ortaya çıktı