400 milyon dolarlık kripto para yanlış adrese gitti

Kripto paralarda korkutan Kripto para

Crypto.com, toplam değeri 416 milyon doları bulan kripto parayı yanlış adrese gönderdi. Bu hatayı fark eden dikkatli bir Twitter takipçisi oldu.

Bildiğiniz gibi kripto para dünyası bu yılın başından beri ciddi bir kriz içinde. Ethereum’dan Bitcoin’e, Dogecoin’den diğer altcoinlere kadar neredeyse tüm kripto birimleri yılın başında olduklarının çok altında rakamlara düşmüş durumda. Üstelik geçtiğimiz hafta yaşanan yeni çöküş bu grafiğin bir süre daha tersine dönmeyeceğini düşündürüyor. Kripto piyasasında yaşanan bu çöküş, kripto dünyasına olan güveni zaten zedelemişken, bunun üzerine bir de kripto piyasasının güvenilmez olduğunu düşündüren olaylar yaşanıp duruyor.

Bildiğiniz gibi hacker gruplarının kripto soygunları artık alışıldık haberler haline gelmiş durumda. Öyle ki bu yıl hackerlara kaptırılan kripto para şimdiden 3 milyar doların üzerine çıkmış durumda. Bu da yetmezmiş gibi bir de hackerlara gerek kalmadan, yanlış adrese para gönderilmesiyle yaşanan kayıplar oluyor. Bunun son örneği de Crypto.com’da yaşandı.

Kripto paralarda fiyat

Crypto.com CEO’su Kris Marszalek, bir kaç hafta önce, 320 bin Ethereum’u yanlış hesaba gönderdiklerini kabul etti. Crypto.com gibi kripto dünyasının önde gelen platformlarından birinin bile toplam değeri 416 milyon doları bulan 320 bin Ethereum’u yanlış bir hesaba gönderebiliyor olması, şu anda kripto dünyasının ne kadar yolun başında olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Kris Marszalek neyse ki bu işlemi zamanında geri alarak yanlış adresi gönderilen 416 milyon doları kurtarabildiklerini söyledi. Ancak bu da dikkatli bir takipçisi sayesinde oldu. Crypto.com şeffaflık adına birkaç hafta önce cüzdanlarından birinin adresini takipçileriyle paylaştı. Bu cüzdandaki aktiviteleri takip eden bir kullanıcı, Gate.io adlı bir kripto platformuna 320 bin Ethereum gönderildiğini fark etti. Şirketin elinde Ethereum’un yüzde 80’ini başka bir platforma gönderdiğine dikkat çeken bu kullanıcı, Crypto.com yetkililerini de yaşanan hataya uyandırmış oldu.

Jeff Bezos servetini hayır kurumlarına bağışlayacak