Kripto para piyasasında kanlı hafta!

Bu 3 altcoin kripto

Kripto para piyasasında geçtiğimiz Pazartesi günü alt coinlerde başlayan düşüş devam ediyor. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Kripto paralarla uğraşmak pek de kolay değil. Hangi paranın ne zaman değer kazanacağı, ne zaman değer kaybedeceği pek belli olmuyor. Üstelik kripto paralardaki değer kayıpları da öyle az buz miktarlarda olmuyor.

Örneğin bu hafta Pazartesi gün alt coinlerin tamamına yakınının değer kaybettiği bir kıyım yaşandı. Gece geç saatlerde pek çok para birimi yüzde 50’ye varan oranda değer kaybetti. Ülkemizde de hayli yatırımcısı bulunan Avax bir anda yüzde 30 değer kaybıyla yatırımcılarını sarstı. Link ve XRP gibi popüler kripto paralar da yüzde 20’ye varan oranlarda değer kaybına uğradı.

Kripto para piyasasında kanlı hafta!

Aradan geçen 3 günlük süreye rağmen değer kaybeden kripto paralar eski seviyelerine gelebilmiş değil. Toparlanma sürecinin ne kadar süreceği ise şimdilik belirsiz.

Öte yandan Musk’ın attığı tweetlerle desteklediği Dogecoin de değer kaybetmeye devam ediyor. Bitcoin ise bu curcuna da sallansa da yıkılmadı. Genel olarak değerini korumayı başardı.

Kripto paraların en büyük sorunu bu olabilir. Merkeziyetsiz oldukları için ani düşüşlerde müdahale eden kimse olmuyor. Hatta stoploss sistemi yüzünden düşüşler daha sert olabiliyor.

Nitekim aynı durum yükselişlerde de söz konusu. Bazı coinler sadece birkaç ay içerisinde değerini 50 kat arttırabiliyor.

Akıllı telefon fiyatları düşmeye başladı