Kripto para dolandırıcılığı korkunç boyutlara ulaştı: Sahte reklamlar kullanılıyor

Bitcoin boğa koşusu

Kripto para dolandırıcılığı iyice çığrından çıktı. Bu dolandırıcılık yöntemleri ile birlikte birçok insan mağdur edildi.

Kripto para dolandırıcılığı son zamanların en çok konuşulan konuları içerisinde yer alıyor. Dolandırıcılar artık sahte reklamlar ile insanları kandırmaya çalışıyor. Kullanıcılar arasında bu tür dolandırıcılık faaliyetleri hızlı bir şekilde yayılıyor. Zaten buna müsait bir ortam var.

Bitcoin hızlı bir şekilde yükselişe devam ederken dolandırıcılar yeniden ortaya çıktı. Bu dolandırıcılar sahte reklamlar ile kullanıcıların kripto para varlıklarını ele geçiriyor. Üstelik bunu yapmaları sadece dakikalar içerisinde gerçekleşiyor. Genellikle yerli borsaların isimleri kullanılıp para hediye edildiği iddia ediliyor.

Kripto para dolandırıcılığı endişe yaratıyor

Kripto para dolandırıcıları bu defa Paribu üzerinden kullanıcıları kandırmaya çalışıyor. Türkiye’nin en büyük kripto para borsaları içerisinde yer alan Paribu ismini kullanan kişiler kullanıcı bilgilerini ele geçirmeye çalışıyor. Bu kripto para borsası kullanan kişilere mesaj gönderiliyor ve hediye kazandığı söyleniyor.

Kripto para dolandırıcılığı

Paribu tarafından gönderildiği iddia edilen linklere tıklayanlar kullanıcı bilgilerini ve şifresini giriyor. Böylece hesaplarını dolandırıcılara kaptırmış oluyorlar. Ne yazık ki son dönemlerde buna benzer çok fazla hikaye geliyor. Üstelik dolandırıcıları yakalamak oldukça zor. Kripto paralar üzerinden yapılan işlemler takip edilemediği için onları bulmak bir hayli zor.

Kripto paralar bir ülkede daha yasallaşıyor!

Size gönderilen mesajlara mümkün olduğunca dikkatli bir şekilde yaklaşın. Hiçbir platform size doğrudan mesaj atıp farklı bir bağlantıya yönlendirmez. Elbette zaman zaman bazı hediyeler ve çekilişler gerçekleşiyor. Fakat burada asıl önemli olan orijinal web sitesi üzerinden işlemlerinizi yapmanızdır. Bilmediğiniz sitelere kayıt yaptırıp paranızı kaybetmeyin.