Blockchain.info kullanıcıları dolandırıcılar ile sorun yaşıyor

blockchain

Kripto para dünyasının önde gelen cüzdan platfromlarından biri olan Blockchain.info’nun kullanıcı kitlesi dolandırıcılar ile sorun yaşıyor. Konu edilen rakam 50 milyon dolar civarında.

Kripto para birimleri son zamanlarda oldukça fazla miktarda değer kazanmaya başladı. Bu durum da hem yatırımcıların ilgisini hem de kötü niyetli kişilerin de dikkatini buraya yöneltmesini sağlıyor.Önde gelen cüzdan platfromlarından biri olan Blockchain.info hackerlar tarafından 50 milyon dolarlık bir soygun işlemiyle karşı karşıya kaldı.

Bu dolandırıcılık olayı doğrudan Blockchain.info üzerinden değil gerçek izlenimi veren siteler üzerinden cüzdan şifreleri çalınarak gerçekleşmiş durumda.

Blockchain.info Olayı Nasıl Ortaya Çıktı?

Olayı ortaya çıkaran Cisco araştırmacıları Google Adwords üzerinden Blockchain.info ile ilgili gözüken reklamlar olduğunu keşfetti. Hackerlar bu yöntemle kullanıcıları ağına düşürüyordu. Kullanıcılar ise bu reklamlar üzerinden bu site benzeri olan sitelere yönlendiriliyordu. Bu adımdan sonra durumun farkında olmayan kullanıcılar sisteme şifrelerini girdikten sonra artık bilgiler hackerların eline geçmiş oluyordu. Soygun yapılan bu miktar hemen elde edilmemiş. Soyguncuların bu sistemi yaklaşık olarak 3 yıl boyunca kullandığı ifade ediliyor. Soygun ise Ukraynalı Coinhoarder grubu tarafından yapılmış durumda.

Cisco olayı incelerken Ukrayna siber güvenlik ekipleri ile ortaklaşa bir çalışma yapmış. Bundan dolayı çalınan cüzdanların peşinde düşüldüğü belirtiliyor. Tüm bunlara rağmen paraların ne zaman sahiplerine ulaşacağı konusundan ise henüz net bir bilgi bulunmuyor.

Kripto para dünyasının önde gelen cüzdan platfromlarından biri olan Blockchain.info kullanıcı kitlesi dolandırıcılar ile sorun yaşıyor. Konu edilen rakam 50 milyon dolar civarında.

Asus yeni versiyon GeForce GTX 1060 6GB Phoenix ekran kartını açıkladı