Kripto para borsası Binance ciddi anlamda zor durumda

Kripto paralarda yön Bybit kripto yatırımı kripto yatırımları

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance, Hollanda Merkez Bankası tarafından para cezasına çarptırıldı.

Kripto para borsası Binance ciddi anlamda zor durumda. Kripto para dünyası gündem olmaya devam ediyor. Piyasanın bugünkü gündem maddesi ise Binance’a Hollanda Merkez Bankası tarafından kesilen para cezası. Hollanda kanunlarına göre, ülke genelinde faaliyette bulunacak kripto para borsalarını lisans almaları zorunlu. Lisans almadan faaliyet gösteren firmalara ise astronomik tutarlarda ceza kesilebiliyor.

Kripto paralarda yön

Öte yandan dünyanın en büyük kripto para borsası konumunda olan ve işlem hacmi milyar dolarları aşan Binance’ın Hollanda da geçerli bir lisansının olmadığı ortaya çıktı. Hollanda Merkez Bankası tarafından yapılan soruşturma neticesinde, lisansı olmadan faaliyette bulunduğu anlaşılan Binance’a 3,3 milyon Euro tutarında idari para cezası kesildi.

Kripto para piyasaları

Kripto para borsası Binance ciddi anlamda zor durumda

Karara ışık hızıyla itiraz ederek dava yoluna giden kripto para borsasının itirazı, mahkemeden de aynı ışık hızıyla reddedilince söz konusu 3,3 milyon Euro tutarında ceza onanmış oldu.

Kararın ortaya çıkması üzerine 3,3 milyon Euro tutarındaki cezanın az olduğu yönündeki eleştirilere karşı Hollanda Merkez Bankası bir açıklama yaparak, Binance’ın tüm süreç boyunca oldukça şeffaf davrandığını ve olabildiğince iş birliğine açık göründüğünü bu nedenle de verilen cezanın alt sınıra yakın seviyelerden uygulandığını duyurdu.

Ukrayna, 13 milyon doların üzerinde kripto para topladı

Tabi bu cezanın tek seferlik bir ceza olmayacağını, Binance’ın faaliyetlerine lisanssız bir şekilde devam etme konusunda ısrarcı olması halinde daha yüksek tutarlı yeni cezalarla karşı karşıya kalacağının da altı çizildi.

Xiaomi 12S Ultra iPhone 13 Pro Max karşısında devleşti