Kripto para borsalarında yeni düzenlemeler geliyor: Şartlar yavaş yavaş kesinleşiyor

Kripto para piyasasında kanlı Çarşamba

Kripto para borsalarında yeni düzenlemeler için büyük bir çaba harcanıyor. Thodex vurgunundan hemen sonra konuyla ilgili çalışmalar sıkılaştı.

Bitcoin ve diğer birçok kripto paranın fiyatının yükselmesi hem yatırımcıları hem de borsaları iştahlandırdı. Özellikle Türkiye’de çok ciddi sayıda kripto para borsası kuruldu. Her ne kadar içlerinden bazıları oldukça kaliteli hizmetler verse bile yine de bir bölümü dolandırıcılık faaliyeti yürüttü. Thodex bunlar içerisinde en büyük vurgunu yaptı.

Merkez Bankası ve Maliye Bakanlığı tarafından uzun süredir konuyla ilgili çalışmalar devam ediyor. Emniyet mensupları dolandırıcılık yapan kişileri aramaya devam ederken bakanlıklar kripto paralar hakkında yeni düzenlemelerin yolunu açmaya çalışıyor. Görünen o ki bazı şartlar kesinleşti.

Kripto para borsalarında yeni düzenlemeler başlıyor

Kripto para borsaları ile ilgili öncelikle asgari sermaye şartı talep edilecek. Böylece kullanıcılar parasını çekmek istediğinde bile sorun yaşanmaması isteniyor. Birçok kripto para borsası aşırı derecede kripto para fiyat artışı nedeniyle batmıştı.

Kripto para borsalarında yeni düzenlemeler

Kripto para borsası bazıları tarafından adeta kumar gibi kullanılıyor. Oyunlara bahis mantığı ile yaklaşan bu kişiler ne yazık ki dolandırılmaktan kurtulamıyor. Özellikle merdiven altı işletmeler bu tür kişilere daha fazla ihtiyaç duyuyor. Bakanlıklar bunu engellemek için kripto para borsalarından düzenli rapor vermelerini talep etti. Ayrıca kara para aklamanın önüne geçirmek isteniyor.

Kripto paralar ne zaman yükselişe geçecek?

Bakanlıklar tarafından alınacak kararlardan bir diğeri stopaj kesintisi olacak. Detaylara bakılırsa bu vergiler çok yüksek olmayacak. Son olarak ek komisyon kesintilerinin geleceğini söyleyebiliriz. Ayrıca verginin standart emtia ile aynı olacağı belirtildi. Peki sizce kripto para borsalarında yeni düzenlemeler daha başka neler içermeli?