Kripto para borsalarına savaş açtılar: Beklenmeyen gelişmeler

yatırım tavsiyesi

Kripto para borsalarına savaş açıldığı şu günlerde tedirginlik artıyor. Özellikle son dönemlerde borsalarda yaşanan gelişmeler bunu fazlasıyla gözler önüne serdi. Şimdi ise fiziki bankalar üzerinden yoğun baskı yürütülüyor.

Küresel çapta dijital varlıklar büyük bir öneme sahip ve kripto para borsalarına savaş açılması bunun henüz hazmedilemediğini gösteriyor. Uniswap’ın kurucusu Hayden Adams ile alakalı yaşanan bir gelişme büyük bir problem olduğunu gözler önüne sermiş oldu.

Dünyanın en büyük merkeziyetsiz borsaları içerisinde yer alan Uniswap, en önemli örnekler içerisinde yer alıyor. Bu borsa birçok platform tarafından örnek alınıyor. Büyük kripto para borsaları tarafından da platformun destek gördüğünü söyleyebiliriz. Ancak bu borsanın kurucusu bir banka tarafından çok zor durumda bırakıldı.

Kripto para borsalarına savaş

JP Morgan dünyanın en büyük bankaları içerisinde yer alıyor. Bu banka Uniswap’ın kurucusu Hayden Adams’ın hesaplarını kapattı. Böylece kripto para birimlerine karşı benzersiz bir savaş açmış oldu. Aslına bakacak olursak buna benzer gelişmeler zaten yaşanıyordu.

Kripto para borsalarına savaş

Küresel çapta dijital varlıklara karşı zaman zaman operasyonlar yürütülüyor. Bu operasyonlar bazen kripto paralar üzerinden gerçekleştirilirken kimi zaman kuruculara yönelebiliyor. Uniswap’ın kurucusuna haber bile verilmeden banka hesapları kapatıldı. Bunun FED merkezli bir operasyon olduğu tahmin ediliyor.

Robinhood, kripto para cüzdanını beta test kullanıcılarına açıyor

Kripto paralara savaş açılması durumu yeni olan bir şey değil. Normal şartlarda bankalar hesap kapatırken mutlaka müşteriye bilgi verir. Ancak bu defa beklendiği gibi olmadı. Uniswap’ın kurucusu durumdan haber bile alamadan banka hesapları kapatıldı. Yaşanan bu gelişmeler kripto para dünyasını sarsmaya devam edecek gibi görünüyor.