Koronavirüsün çocuklar üzerinde daha fazla etki göstermeye başladığı açıklandı

Koronavirüsün çocuklar üzerinde

Koronavirüsün çocuklar üzerinde etkisini artırdığı açıklandı. Konu ile ilgili endişeli bir havanın hakim olduğunu söyleyebiliriz. Hadi gelin merak edilen ayrıntılara birlikte bakalım.

Bilim insanları koronavirüsün çocuklar üzerinde daha fazla etki gösterdiğini söylüyor. Onlara göre bu durumun en büyük nedenlerinden birisi hiç şüphesiz 2 yıldır evde olmaları. Evde oldukları bu süre içerisinde D vitamini yönünden eksik kaldılar. Ayrıca hareketsiz olmaları ve okullarda kurallara dikkat etmemeleri bunu tetikledi.

Yapılan açıklamalarda 98 milyon doz mRNA aşısı sonuçlarında yalnızca 28 tanesinin hayatını kaybettiği söylendi. Ancak bu durum aşıların tehlikeli olduğunu göstermiyor. Tam aksine kaç kişiye uygulanırsa uygulansın ölüm oranının son derece düşük olduğunu ortaya koyuyor. Bu nedenle çocuklarda aşı yapılmasına şu anda sıcak bakılıyor.

Koronavirüsün çocuklar üzerinde tedirgin edici etkisi var

Türkiye’de gençlerin özellikle de 20 yaş altında olanların önemli bir bölümü obezite problemi yaşıyor. Bu sorun onların koronavirüs nedeniyle yoğun bakıma alınmasına neden oluyor. Normal şartlarda kolaylıkla atlatabileceği Covid-19 onlar için ölümcül hale gelebiliyor. İşte tam da bu nedenle aşının özellikle onlar için yapılması gerektiğini düşünüyor.

Koronavirüsün çocuklar üzerinde

Bilim insanları sürekli olarak aşı konusunda vurgulama yapıyor. Bu uygulamanın pandemi sürecini bitirme ihtimalinden sıklıkla bahsediliyor. Hatta İsrail’de üçüncü doz aşının zorunlu hale geldiği ifade edildi. Bilim insanları dördüncü dozun bile vurulması gerektiğini düşünüyor. Koronavirüsün çocuklar üzerinde etkisi belki de aşılar sayesinde kırılabilir.

Koronavirüsten ölenlere tazminat ödenecek: Yeni karar alındı

Gelişmiş ülkeler ayrıca koronavirüsün ölümcül etkilerini bitirmek için tedavi edici ilaçlara yöneliyor. Ancak gelişmekte olan ve gelişmemiş ülkelerde bu pek mümkün olmuyor. Gelişmeler geldikçe aktarmaya devam ediyoruz, bizi takipte kalın.