Böceklerden yağ elde etmek imkansız değil

böceklerden yağ elde etmek1

Uzun süredir devam eden çalışmalar sonucunda böceklerden yağ elde etmek ile ilgili bazı detaylar elde edildi.

Bilim insanları ilerleyen yıllarda da kriz yaşanmaması için çeşitli çalışmalar gerçekleştiriyor ve böceklerden yağ elde etmek bunların içerisinde. Belçika’daki bir üniversite kek ve kurabiyelerde kullanılabilecek yeni yağ türleri geliştirmeye başlandı. Bu yağ türü böcek larvalarından elde ediliyor. Böylece maliyeti çok ciddi ölçülerde azaltmak mümkün hale geliyor.

Böceklerden yağ elde etmek artık mümkün

Siyah asker larvalarından gelen yağlar, grimsi bir sıvıdan elde ediliyor. Bilim insanları öncelikli olarak bu grimsi sıvıyı elde etmeye çalışıyor. Hemen ardından bu grimsi sıvıdan yağ üretilmeye çalışılıyor. Böylece masrafsız bir yağ türü ortaya çıkıyor.

böceklerden yağ elde etmek yenu1

Ekolojik olarak hayvanlardan elde edilen gıdalardan daha az karbon ayak izine sahip olan bu tür, son derece kolay ulaşılabilir yapıda. Araştırmayı yapan ekipte yer alan bilim insanlarından bir tanesi bu yağ türünün tereyağından çok daha sağlıklı olduğunu söyledi. Ayrıca su açısından değerlendirildiğinde çok daha az su kullanımı yapıldığı da ifade edildi.

Böcek larvaları ile elde edilecek ürünler yüksek düzeyde protein, vitamin ve mineral barındırıyor. Bu durum Avrupalı Bilim insanlarının hayvansal ürünlere alternatif olarak böcek ürünlerine yönelmesini sağlıyor. Ancak yine de birçok insan henüz böcekler ile elde edilen ürünlere hazır değil. Sizce böcek larvaları ile elde edilen yağlar kullanıma uygun mu? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.