Koronavirüs tablosu Amerika’da giderek kötüleşiyor

koronavirüs

Koronavirüs salgını tüm dünyayı etkisi altında tutmaya devam ediyor. Gelen son veriler, Amerika’daki tablonun giderek kötüleştiğini gösteriyor.

Amerika’da an itibarıyla doğrulanmış koronavirüs vakası 2 milyonu geride bıraktı. Bu verinin arkasında, John Hopkins University and Medicine Coronavirus Research Center var. Koronavirüs sebebiyle ülke çapında hayatını kaybedenlerin sayısı ise, 113 bine yaklaştı.

Amerika’da şimdiye dek 21 milyon test gerçekleştirildi ve 533 binden fazla kişi de iyileşti.

Pek çok uzman, Amerika’nın süreci düzgün yönetemediğini konuşuyor ve bu konuda Başkan Trump’ı suçluyor. Bir kesim sağlık tarafıyla ilgili taleplerde bulunurken bir kesim de ekonominin zarar görmemesi için yasakların kaldırılması gerektiğini savunuyor.

koronavirüs

Dün yaptığımız haberimizde de açılan Tesla fabrikalarında covid-19 hastalarının görüldüğünden söz etmişti.

Bildiğiniz gibi koronavirüs, ilk olarak 2019’un sonlarına doğru Çin’de başlamış ve sonrasında diğer ülkelere sıçramıştı. An itibarıyla salgının Çin’de bitme noktasına geldiği söyleniyor.

Ülkemiz Türkiye ise, süreci iyi yöneten ülkelerden bir tanesi. Umuyoruz ilerleyen günlerde tablo çok daha iyi hale gelecektir.

Asus VivoBook S14 inceleme! 2 ekranlı laptop!

Asus, VivoBook S14 ve S15 serisi laptoplarını yakın zamanda tanıtmıştı. Taşınabilirlik özelliği üzerine özel çalışmalar yapılan ve renkli görselliğin yanında ScreenPad 2.0 teknolojisini de barındıran bu ürünler, “farkılılık” arayan kullanıcılar için fazlasıyla ideal. Biz de bu yazımızda 14 inç ekrana sahip Asus VivoBook S14’ten sizlere bahsedeceğiz.

VivoBook S14’ün pek çok farklı renk seçeneği mevcut. Bunlar: Yosun Yeşili, Şeffaf Gümüş ve Pembe. Ürünün en ufak detaylarında dahi farklı renk tonlarında çizgiler görebilmek mümkün. Bu sayede “klasik laptop formu”ndan çıkılmış. Hatırlarsanız bir zamanlar benzer bir durum telefonlarda da vardı. Sonra işler değişti ve rengarenk, ışık açısına göre ton ve geçiş farklılıkları gösteren ürünlerle karşılaştık. Muhtemelen önümüzdeki yıllarda benzer şeyleri dizüstü PC’lerde de göreceğiz ve Asus’un gerçekleştirdiği bu hamle gerçekten hem cesur hem de dikkat çekici.

18mm kalınlıktaki ürün, 1.45 kilo ağırlıkta ve gayet taşınabilir bir formda. Bu ince detayları ekran çerçevesinde de görebilmek mümkün. Zira ürünün 14 inç değerdeki ekranını saran çerçeve yalnızca 5.3mm kalınlıkta. %88’lik bir ekran gövde oranı mevcut, ki bu da gayet başarılı.