Asus VivoBook S14 inceleme! 2 ekranlı laptop!

etg4e4 1

#İŞBİRLİĞİ

Asus VivoBook S14 ile dünyanızı renkli hale getirebilirsiniz. Güçlü özellikler ve şık tasarımın yanına, “ikinci ekran” unsuru da ekleniyor.

Asus, VivoBook S14 ve S15 serisi laptoplarını yakın zamanda tanıtmıştı. Taşınabilirlik özelliği üzerine özel çalışmalar yapılan ve renkli görselliğin yanında ScreenPad 2.0 teknolojisini de barındıran bu ürünler, “farkılılık” arayan kullanıcılar için fazlasıyla ideal. Biz de bu yazımızda 14 inç ekrana sahip Asus VivoBook S14’ten sizlere bahsedeceğiz.

VivoBook S14’ün renkli tasarım göz okşuyor. Telefonlardan sonra şimdi de laptop’lar!

VivoBook S14’ün pek çok farklı renk seçeneği mevcut. Bunlar: Yosun Yeşili, Şeffaf Gümüş ve Pembe. Ürünün en ufak detaylarında dahi farklı renk tonlarında çizgiler görebilmek mümkün. Bu sayede “klasik laptop formu”ndan çıkılmış. Hatırlarsanız bir zamanlar benzer bir durum telefonlarda da vardı. Sonra işler değişti ve rengarenk, ışık açısına göre ton ve geçiş farklılıkları gösteren ürünlerle karşılaştık. Muhtemelen önümüzdeki yıllarda benzer şeyleri dizüstü PC’lerde de göreceğiz ve Asus’un gerçekleştirdiği bu hamle gerçekten hem cesur hem de dikkat çekici.

18mm kalınlıktaki ürün, 1.45 kilo ağırlıkta ve gayet taşınabilir bir formda. Bu ince detayları ekran çerçevesinde de görebilmek mümkün. Zira ürünün 14 inç değerdeki ekranını saran çerçeve yalnızca 5.3mm kalınlıkta. %88’lik bir ekran gövde oranı mevcut, ki bu da gayet başarılı.

Asus VivoBook S14 (S432FL) ile farklı ve renkli bir dizüstü deneyimi

Asus, güncel ürünlerinde yer verdiği Ergolift menteşe tasarımını VivoBook S14’te de kullanmış. Böylece ekranı açtığınızda, ekran ve klavyenin bağlandığı nokta birkaç santim yukarıya doğru kalkıyor. Bu, hem daha iyi bir görüş açısı ve klavye deneyimi sunarken hem de alttan sıcak hava tahliyesine katkı sunayor.

Dizüstü PC’nin yanlarına baktığımızda, pek çok bağlantı seçeneğine yer verilmiş. 1 tane USB Type-C, 3 tane USB Type-A (Bunlardan bir tanesi USB 3.1), 1 tane HDMI bağlantı noktası ve bir de microSD kart okuyucu bulunuyor. Type-C ve kart okuyucu noktasının olması ayrıca hoşuma gitti.

Bu arada Asus’un diğer pek çok modelinde olduğu gibi bu modelinde de hoparlörler ve ses sistemi için Harman Kardon ile ortaklık yürüttüğünü belirtelim. Bu sayede farklı bir bağlantıya ihtiyaç duymadan kaliteli işitsel detaylar alabiliyorsunuz.

Ürünün oldukça büyük tuşlara sahip, aydınlatma sistemli bir klavyesi bulunuyor ve rahat bir yazma deneyimi sunabiliyor. Lakin, enter tuşunun ufak tasarlanması biraz can sıkıcı olmuş. Klavyenin hemen alt kısmında ise, az evvel de bahsettiğimiz ScreenPad 2.0 teknolojisine yer verilmiş. Peki nedir bu?

ScreenPad 2.0 ile ikinci bir ekranınız olsun!

ScreenPad 2.0, geliştirilmiş ScreenXpert yazılımı sayesinde kullanıcılara pek çok özellik sunabiliyor. Renkli ve dokunmatik özelliği bulunan bu ekran, işlemleriniz esnasında PC’nizi daha verimli kullanmanızı ve bu sayede zamandan tasarruf etmenizi hedefliyor. Aslında bu ekranda yer verilen arayüzün bir akıllı telefon arayüzünü andırdığını da söyleyebiliriz. Bu sebeple pek yabancılık çekilmeyeceğini düşünüyoruz.

Asus VivoBook S14 (S432FL) ile farklı ve renkli bir dizüstü deneyimi

Diyelim ki bir film izliyorsunuz. Film izlediğiniz pencereyi alttaki ekranda aktifleştirebilir ve üstteki ana ekranda da diğer işlerinizle ilgilenebilirsiniz. Aynı şekilde Spotify’daki müzik arşivinizden Excel’deki sıklıkla kullandığınız ek özellikler paneline kadar pek çok detayı burada konumlandırma şansınız var.

Biraz daha detay vermek gerekirse, ikinci ekranda takvim ve e-mail gibi uygulamalarınızı kontrol edebilir, nümerik tuşları aktifleştirebilir, hatta bu ekranı klasik bir touchpad gibi kullanabilir, isterseniz de tamamen kapatabilirsiniz.

Gelelim 14 inç değerdeki FHD ekrana

VivoBook S14’te 14 inç değerde FHD çözünürlüklü bir ekran yer alıyor. Ekran çerçeve oranının %88 olduğunu ve çerçeve kalınlığının da 5.3mm olduğunu belirtmiştik. 60Hz değerindeki ve parlama önleyici özelliğe sahip bu LED panel, görüntüleri net ve akıcı bir kalitede sunabiliyor. Ayrıca 178 derecelik görüş açısı da sunabiliyor ki bu sayede aynı anda arkadaşlarınız da ekranı rahatlıkla takip edebilir.

Peki ekrandaki detaylara performanslı bir şekilde erişebilmek için başka neler gerekli? Evet, işlemci, RAM ve ekran kartı gibi detaylar da çok önemli.

Üründe 8. nesil Intel Core i5 işlemcisi bulunuyor. Ekran kartı tarafında ise Nvidia’nın 2GB GDDR5 değerinde GeForce MX250’si var. Bunların yanında 8GB RAM ve 256GB SSD depolama bulunuyor, ki farklı konfigürasyon seçenekleri de mevcut.

Asus VivoBook S14 (S432FL) ile farklı ve renkli bir dizüstü deneyimi

64bit Windows 10 işletim sistemiyle gelen ürün, yüksek performans sunuyor. Windows 10 demişken, kızıl ötesi kameranın da yardımıyla Windows Hello sistemini aktifleştirerek güvenli kullanım mümkün.

Gerek ofis dosyalarınız, gerekse de internet gezintileriniz için fazlasıyla performanslı. Bunların yanında, az evvel de bahsettiğimiz gibi, işlemlerinizi yaparken ikinci ekrandan da faydalanabiliyorsunuz. Çeşitli fotoğraf, grafik ve video programları için de ideal bir sistem olduğunu söyleyebiliriz. Peki ya video oyunlar?

Çoğu kez belirttiğimiz üzere, taşınabilir PC’ler genellikle oyun öncelikli hazırlanan cihazlar değil, yine de bu, “oyunları açmaz” anlamına gelmiyor tabii. GeForce MX250’nin de katkılarıyla pek çok oyunu bu PC’de rahatlıkla oynayabilirsiniz. Tabii ki bir masaüstü gaming PC performansı beklememek kaydıyla.

Hızlı şarj desteği, Wi-Fi 6 kablosuz bağlantı ve dahası…

Asus VivoBook S14, Wi-Fi 6 kablosuz bağlantı teknolojisiyle geliyor. Bir önceki nesle kıyasla ciddi performans artışı sunan bu teknoloji, internet servis sağlayıcınızın da sunduğu destekle birlikte kablosuz dosya paylaşımı, internet üzerinden yüksek çözünürlüklü film izleme ve online oyun karşılaşmaları için de iyi performans veriyor.

Diğer bir dikkat çekici detay da Bluetooth 5.0. Son yıllarda kullanımı giderek yaygınlaşan 5.0 sayesinde kablosuz cihazlara daha hızlı bağlantı gerçekleştirilebildiği gibi kablosuz kapsama alanı da genişliyor. Yani kablosuz mouse ve kablosuz kulaklık gibi cihazlarınızı da uyumlu bir şekilde laptop’unuzla kullanabilirsiniz.

Asus VivoBook S14 (S432FL) ile farklı ve renkli bir dizüstü deneyimi

Ve bir diğer dikkat çekici detay da hızlı şarj! Ürün, hızlı şarj desteği sunuyor ve bu sayede 49 dakikadada %60 seviyesine kadar şarj mümkün oluyor. Laptop’larda özellikle oyun ve ağır uygulamalar çalıştırıldığında pil konusunda sıkıntılar yaşayabiliyordu, lakin “hızlı şarj” desteği ile bu sorunlar büyük ölçüde ortadan kalkıyor diyebiliriz.

Toparlamak gerekirse, Asus VivoBook S14’ün farkları neler?

Asus VivoBook S14, her şeyden önce güçlü teknik özelliklere sahip, ince ve hafif bir dizüstü PC. Bu tip detayları pek çok farklı dizüstü PC’de de görmek mümkün. VivoBook’u farklı kılan detaylar ise, renkli yapısı ve özellikle de ikinci ekranı sayesinde sunabildiği kapsamlı ve zamandan tasarruf etmenize yardımcı olacak kullanım detayları.

“Bu incelemesini yaptığımız ürün, ilgili marka tarafından kurumumuza sağlanmıştır.”

Logitech MK470 Slim Wireless Combo + Peble M350 mouse inceleme