Koronavirüs sonrası dijital dünya beklentileri neler?

dijital hizmet vergisi

Bugünlerde herkes koronavirüs sonrası dijital dünya ile ilgili çeşitli beklentilere sahip. Bazıları dünyanın eski haline döneceğini düşünürken kimileri de, artık çok daha farklı işlerin bizi beklediğini ifade ediyor.

Bundan hiç şüphe yok ki, koronavirüs ile birlikte neredeyse bütün dünya dengeleri birbirine girdi ve koronavirüs sonrası dijital Dünya en büyük merak edilen konular arasında yer alıyor. Bununla ilgili 3 farklı teori olduğunu söylemek mümkün. İlk teori dijital dünyanın çok daha gelişmiş bir hale gelmesi. Böyle bir şey gerçekleşirse, özellikle e-ticaret çok yüksek değer kazanacak.

Koronavirüs sonrası için tahminler

Salgının bitişinden hemen sonra görebileceğimiz yeni dünya, hiçbirimizin tahmin edeceği gibi olmayabilir. Konu ile ilgili ortaya atılan teoriler arasında, mevcut sistemlerin geliştirilmesi de yer alıyor. Bazılarına göre eski düzen devam edecek ancak çok daha gelişmiş bir sistem gelecek. Basit bir örnek vermek gerekirse, eğitim sistemini örnek gösterebiliriz.

koronavirüs sonrası dijital dünya

Uzmanlara göre eğitim sistemi yine eski haline dönebilir ancak bu sefer biraz daha gelişmiş bir şekilde karşımıza çıkabilir. Mesela normal şartlarda sadece online eğitim yapılırken, yeni sistemle birlikte hem online hem de reel eğitime geçiş yapılabilir. Böylece ufak bir sorun bile yaşanmadan eğitim hayatı devam ettirilebilir.

Pandemi sonrası ile ilgili ortaya atılan teorilerden bir diğeri de her şeyin eski haline dönüşeceği ile ilgili. Bazıları hayatın tamamen normale döneceğini düşünüyor. Bu ihtimal biraz daha zayıf olsa bile aslında uzun vadeli düşünüldüğünde gerçek olabilir. Tüm bu teoriler arasından hangisi size daha yakın geliyor. Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.