Koronavirüs Covid-19 vakaları tekrar tırmanışa geçti

Koronavirüs Delta mutasyonu

Koronavirüs Covid-19 salgını tüm dünyayı etkisi altında tutuyor. Pek çok ülkede vaka sayılarının tekrar artması endişeye yol açtı.

Koronavirüs salgınının ne olduğu konusunda sanırız artık herkes bilgi sahibi. 2019’un sonlarından itibaren adından söz ettirmeye başlayan bu hastalık, özellikle 2020’nin ilk çeyreği itibarıyla tüm dünyada büyük paniğe yol açtı. Yüz binlerce kişi hayatını kaybederken, pek çok kişi de tedavi görmeye devam ediyor. Henüz bir aşının bulunamamış olması da can sıkan bir başka detay.

Koronavirüs hastalığının yaygınlaşmaya başladığı ilk dönemde pek çok ülkede çeşitli önlemler alınmıştı. İş yerleri kapatılmış, etkinlikler iptal edilmiş, hatta zaman zaman sokağa çıkmak bile yasaklanmıştı. Şimdilerde ise bu önlemlerin pek çoğu kaldırıldı ve kaldırılır kaldırılmaz da vaka sayılarında artışlar tekrar başladı.

The Guardian’da yer alan bilgiler, Amerika’nın Kaliforniya eyaletinde Covid-19 vakalarının tırmanışa geçtiğini söylüyor. Yalnızca 2 günde Covid-19 vakalarında %69’luk bir artış yaşanmış, ki bu ciddi bir artış. Amerika, Covid19’a en çok kurban veren ülkelerden bir tanesi.

Koronavirüs Covid-19 vakaları tekrar tırmanışa geçti

Ülkemiz Türkiye’ye baktığımızda ise, vaka sayılarında azalma var, ancak Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın belirttiğine göre, “Vaka sayılarını azaltmada yeterince hızlı, mücadelede tam tedbirli değiliz.”

Öte yandan, Sputnik Türkiye’de yer verilen haberde, yoğun bakımdaki hasta sayılarının neredeyse ikiye katlandığı belirtilerek, ölümlerin de artabileceği uyarısı yapılıyor.

İstanbul Tabip Odası (İTO) Genel Sekreteri Dr. Osman Öztürk ise, 11 Mayıs’ta AVM’lerin açılması ve 1 Haziran’dan itibaren önlemlerin kaldırılmasıyla vaka sayılarında tekrar artışa geçildiğini, dünyada da tehlikenin giderek arttığını ekliyor.

Bir not da bizden olsun.

Özellikle İstanbul’da yaşayanlar için toplu taşıma neredeyse her gün tercih ediliyor. Maalesef minibüs, otobüs ve metrobüslerde sosyal mesafe kuralları uygulanmıyor ve denetim de yok denecek kadar az. Hal böyleyken, mecbur kalmadıkça bu araçları kullanmamanızı, kullanırsanız da maske, eldiven ve dezenfektan gibi önlemlerinizi ihmal etmemenizi öneririz.

Logitech MX Master 3 kablosuz mouse inceleme