Endüstri 4.0 virüs pandemisi için çözüm olabilir

elektronik cihazlar kullanılamaz hale

Tüm dünyanın eve kapanmasına neden olan virüs pandemisi büyük sorunları beraberinde getiriyor. Herkes evdeyken dışarıdaki işler nasıl gerçekleşecek veya bitecek. Bütün bu soruların cevabı aslında bir teknoloji türünde olabilir.

İnsanlık tarihi boyunca endüstri sürekli olarak bir değişim geçirdi. İlk endüstri daha çok buharlı makineler ile yapılırken şimdiki endüstri tamamen dijital ortamda gerçekleşebiliyor. Koronavirüs pandemisi sonrasında insanların gündelik hayatlarının normal seyrine ulaşabilmesi için bazı değişiklikler yapılabilir. Bu değişikliklerin öncesi hiç şüphesiz endüstri 4.0 olacak.

Endüstri 4.0 dijitale geçişi hızlandıracak

Virüs salgınları dünya genelinde insanların en çok uğraştığı problemler içerisinde yer alıyor. Her gün yüzlerce hatta binlerce kişinin ölmesi nedeniyle büyük bir korku hakim.

OnePlus 8 Pro render görseli internete düştü

Endüstri 4.0 ile birlikte çok daha güçlü bir dijital dönüşüm sağlanabilir. Sürekli olarak söylenen sosyal mesafe korunarak çalışmanın tek mümkün yanı endüstri 4.0 diyebiliriz. Bu yeni teknoloji ile birlikte insanlar birbirine temas etmeden online olarak işlerini gerçekleştirme imkânına sahip.

Yapay zeka antibiyotik üretimi

Virüs salgınının daha fazla yayılmaması ve salgından sonra normal hayata dönmek için bu teknoloji türü çok büyük fırsatlar getirecek. Hiç yerinizden kımıldamadan uzaktaki bir fabrikada üretim sürecini yönlendirebilirsiniz. Sürekli yönlendirme insanlara değil robotlara yapılabilir. Sizce Endüstri 4.0 teknolojisi bu salgına çözüm olabilir mi? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.