Apple bütün kullanıcılara uyarıda bulundu!

apple abd mağazaları

Dünyanın en büyük teknoloji devlerinden bir tanesi olarak bilinen Apple bütün kullanıcılara uyarıda bulundu. MacBook kameralarında kapağın kapatılmaması gerektiği özellikle ifade edildi.

Son günlerde farklı konularla gündeme gelen Apple bütün kullanıcılara cihazlarla ilgili önemli bir uyarıda bulundu. Şirket Reddit forumunda bulunan kullanıcıları uyardı ve bir tür kamera kapağı kullanan kişilerin önemli sorunlarla karşılaşacağını ifade etti. İnce MacBook’larının yapısının bilgisayar kapatıldığında ekran ve klavye arasında çok fazla boşluğa izin vermemesi bu durumun en büyük nedeni.

Apple kullanıcılara sakin olmalarını söylüyor

Şirket tarafından yapılan açıklamalarda, bilgisayar ele geçirilse bile kamera aktif hale getirildiği andan itibaren yeşil bir ışık yandığı söylendi. Böylece kameranın otomatik olarak devreye girdiği anlaşılıyor. Firma tarafından konuyla ilgili kullanıcıların sakin olması gerektiği söylendi.

Apple bütün kullanıcılara

Apple, “Mac bilgisayarınızda bulunan FaceTime HD kamera, gizlilik özellikli tasarlanmıştır ve kamera aktifleştirildiğinde yeşil bir ışık yakan kamera göstergesi kullanır. Yani kamera açılırsa bundan haberiniz olacaktır. Kamera, söz konusu bu gösterge ışığı yanmadan aktifleşmeyecek şekilde tasarlanmıştır.” ifadelerine yer verildi. Bu bile kullanıcılarının korkmaması gerektiğini gösteriyor.

Şirket hem kendi ekipmanlarının hem de oluşturulan koruyucu önlemlerin son derece önemli olduğunu ifade ediyor. Fakat kamerayı kapatmak için kullanılacak herhangi bir aparat, Apple bilgisayar modellerinde çeşitli sorunlara neden olabiliyor. Firma kamera kapağı ya da korucusu kullanmak isteyenler için en fazla 0,1 mm kalınlık önerdi. Peki sizce Apple bu açıklamalarında haklı mı? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.