Lenovo gelirleri büyük artış gösterdi!

Lenovo Yoga S940

Önceki yıla göre %31 artışla 213 milyon dolara yükselen Lenovo gelirleri büyük artış gösterdi. Firmanın faturalandırılmış “Yazılım ve Hizmetler” cirosu önceki yıla göre %38 artarak 1 milyar dolar seviyelerine kadar ulaştı. Hadi gelin detaylara birlikte göz atalım.

Kişisel bilgisayar ve Akıllı Cihazlar Grubu (PCSD) cirosu ve Lenovo gelirleri, önceki yıla göre çift hanelerde artarak 10, 6 milyar dolar civarına kadar çıktı ve bu cihazlar büyük bir değer görüyor. Dünya genelinde kendisini defalarca ispatlayan şirket, genellikle sorunsuz ürün satmasıyla biliniyor. Bu durum onu sektörün öncü firmaları arasına yerleştirmeyi başarıyor.

Lenovo birçok alanda gelir artışı yaşadı

Önceki yıla göre %38 artan faturalandırılmış toplam yazılım ve hizmetler hasılatı 1 milyar doları aştı ve bu sayede önemli bir konuma yükselmeyi başardı. Grubun hasılatının yaklaşık %7,6’sını oluşturan bu hizmet türü, büyük bir beğeni kazandı diyebiliriz.

Lenovo gelirleri

Faturalandırılmış Akıllı IoT hasılatı bundan kısa bir süre önceki yıllara nazaran %39 artarken Akıllı Altyapı %16 ve Akıllı Dikey Çözümler %65 artış seviyeleriyle rekor düzeye ulaştı. Elbette sadece bunlar değildi. Veri Merkezi Grubu (DCG) da yüksek büyüme performansını sağlayarak, şirketin büyümesine önemli bir katkıda bulundu.

Lenovo aynı zamanda çok sıkı rakiplere sahip. Bu rakipler arasında Apple gibi şirketlerden tutun da Asus gibi firmalar da bulunuyor. Hizmet sektöründeki rekabet ise çok daha kızgın. Peki siz Lenovo hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.