Elektronik imza büyük talep görüyor: İşte yeni rakamlar!

mobil imza donanım günlüğü

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan elektronik imza araştırmaları, ilginç sonuçlar ortaya çıkardı.

Özellikle de büyük avantajlar sunması sayesinde bu yöntemin çok fazla kullanıldığını söylemek mümkün. 2020 yılı ilk çeyreği için Pazar Verileri Raporu yayınlandı ve bu rapora göre üretilen e-imza sayısı 4 milyon 94 bin 138’e kadar fırladı. Toplam olarak 4 milyon 729 bin 685 elektronik sertifika oluşturulması bu konuda büyük bir destek sunmayı başardı. 2019 yılının son çeyreğine oranla e-imza sertifika sayısında yüzde 4 artış, mobil imza sertifika sayısında ise yüzde 2,8 yükseliş meydana geldiği ifade edildi.

E-imza potansiyel büyüme oranına sahip

Geçen yılın son 3 ayında 3 milyon 935 bin 693 olan e-imza sertifika sayısı, bu yılın ilk 3 ayında bir önceki çeyrek döneme göre, yüzde 4 artış sağladı. Böylece yeni rakam 4 milyon 94 bin 138 sayısına kadar ulaşmayı başardı. 2019 yılının son çeyreğinde 618 bin 186 olan mobil imza sayısı ise 2020’nin ilk çeyreğinde yüzde 2,8 artarak 635 bin 547 sayısına yetişti. Totalde baktığınızda; sertifika sayısı ise 4 milyon 729 bin 685 seviyelerinde diyebiliriz.

Elektronik imza

E-Güven Genel Müdürü Can Orhun, “Koronavirüs önlemleri kapsamında birçok şirket evden çalışma yöntemini tercih etti. İşlerin ev ortamına taşınmasıyla şirketler, onay ve imza gerektiren süreçlerinin aksamaması için e-imza çözümlerini daha fazla kullanmaya başladılar. Birey tarafında kimlik doğrulama ve imza gerektiren süreçlerde büyük kolaylık sağlayan e-imza, e-dönüşüm sürecinin temel uygulaması olma niteliği taşıyor. Bireylere ve şirketlere olduğu gibi zaman ve operasyon verimliliği ile ülke ekonomisine de katkı sağlıyor.” ifadelerine yer verdi.

Sizce e-imza gibi sistemler büyük kolaylık sağlamaya devam edecek mi? Tahminlerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.