Koronavirüs önlemi: Yüzünüzü maske yapabilirsiniz

fhtrhr

Koronavirüs sebebiyle dışarda fazla kalmamamız, dışarıdaysak da maske takmamız öneriliyor. Peki maske modasından haberiniz var mıydı?

Koronavirüs sebebiyle bir dönem tüm dünyada maske sıkıntısı yaşanmıştı. Şimdilerde ise bu sıkıntılar büyük ölçüde aşıldı denebilir. Pek çok farklı maske çeşidi var. Haliyle özellikleri ve buna göre fiyatları da farklı.

Hep “hayati bir ihtiyaç” olarak ön plana çıkan maskeler, şimdilerde “moda” sosuyla da boy göstermeye başladı. Büyük futbol kulüplerinden müzik gruplarına, popüler filmlerden çizgi karakterlere kadar pek çok farklı desene sahip maskeler satışa sunuldu.

Koronavirüs önlemi: Kendi yüzünüzü maske yapabilirsiniz

Şimdi bunun bir adım daha ötesine geçildi denebilir. Koronavirüs sürecinde yüzünüzü bir maske olarak kullanmak ister miydiniz? Evet, yüzünüzün fotoğrafı kullanılarak bir baskı hazırlanıyor ve maskeyi yüzünüze taktığınızda, “sanki hiç takmamış gibi” görünüyorsunuz diyebiliriz.

https://maskalike.com/ , bu konuda üretim yapan sitelerden bir tanesi. Tabii yakın zamanda bu yönde üretim yapan firmalar da giderek artacaktır.

Önemli olan ise, virüs sürecinin devam ettiği şu günlerde sosyal mesafe kurallarına uymak, kalabalık yerlerden uzak durmak ve mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmamak.

Metallica ‘dan koronavirüs sürecinde yeni albüm için yeni yöntemler

Müzik gazetecisi Fredrik Skavlan, grubun kurucu üyelerinden ve davulcusu olan Lars Ulrich ile bir görüntülü röportaj gerçekleştirdi. Ulrich, bu röportaj itibarıyla da metal müzik tutkunlarını sevindirici bilgiler paylaştı diyebiliriz.

Ulrich’in belirttiğine göre Metallica üyeleri, yaklaşık 1 aydır iletişim halinde. Yeni materyaller için çalışıyorlar ve bu materyalleri birbirlerine yollamak için de E-mail ve Zoom görüntülü görüşme uygulaması gibi yöntemleri tercih ediyorlar. Grup hakkında saatlerce görüntülü sohbetler gerçekleştiriyorlar. Aslında koronavirüs süreci başladığından bu yana bu şekilde iletişimde kalmayı tercih etmişler.

Tabii ki normal bir albüm yapmak ile karantina esnasındayken albüm yapmaya çalışmak arasında farklar var. Ulrich de bunun farkında ve bu süreçteyken, “Herkes aynı mekânda olmadan ne kadar yaratıcı olabiliriz ve neler yapabiliriz, bunları görmeye çalışıyoruz,” diyor.

Metallica grubunun dört üyesi, geçtiğimiz mayıs ayının başlarında Blackened şarkısının yeni bir versiyonunu yayınlamıştı. Tabii sosyal mesafe kuralları ön plana alınarak ve herkes kendi evindeyken. Videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.