Metallica ‘dan koronavirüs sürecinde yeni albüm için yeni yöntemler

met

Metallica sever misiniz? Koronavirüs sürecinde evlerimizdeyiz ve işlerimizi evden yürütmeye çalışıyoruz. Hatta Metallica grubu bile öyle.

Metallica , en güncel albümü olan Hardwired… to Self-Destruct’ı 18 Kasım 2016 itibarıyla sevenlerine sunmuştu. Beğeni toplayan bu albümün üzerinden yaklaşık 4 yıl geçti.

Amerikalı grup, yakın zamana kadar konserler vererek dünyayı geziyordu, ancak koronavirüs sebebiyle onlar da eve kapanmak zorunda kaldı. Ama…

Metallica 'dan koronavirüs sürecinde yeni albüm için yeni yöntemler

Metallica üyeleri, gelen bilgilere göre bir süredir yeni materyaller, yani yeni şarkılar üzerine çalışmalar yürütüyor. Grup üyeleri ayrı ayrı evlerde olsa da, gelişen teknoloji ve haliyle internet sayesinde bağlantı kurabilmek oldukça kolay.

Müzik gazetecisi Fredrik Skavlan, grubun kurucu üyelerinden ve davulcusu olan Lars Ulrich ile bir görüntülü röportaj gerçekleştirdi. Ulrich, bu röportaj itibarıyla da metal müzik tutkunlarını sevindirici bilgiler paylaştı diyebiliriz.

Ulrich’in belirttiğine göre Metallica üyeleri, yaklaşık 1 aydır iletişim halinde. Yeni materyaller için çalışıyorlar ve bu materyalleri birbirlerine yollamak için de E-mail ve Zoom görüntülü görüşme uygulaması gibi yöntemleri tercih ediyorlar. Grup hakkında saatlerce görüntülü sohbetler gerçekleştiriyorlar. Aslında koronavirüs süreci başladığından bu yana bu şekilde iletişimde kalmayı tercih etmişler.

Tabii ki normal bir albüm yapmak ile karantina esnasındayken albüm yapmaya çalışmak arasında farklar var. Ulrich de bunun farkında ve bu süreçteyken, “Herkes aynı mekânda olmadan ne kadar yaratıcı olabiliriz ve neler yapabiliriz, bunları görmeye çalışıyoruz,” diyor.

Metallica grubunun dört üyesi, geçtiğimiz mayıs ayının başlarında Blackened şarkısının yeni bir versiyonunu yayınlamıştı. Tabii sosyal mesafe kuralları ön plana alınarak ve herkes kendi evindeyken. Videoyu aşağıdan izleyebilirsiniz.

PlayStation 5 fiyatı açıklandı! Korkulan olmadı!