iPhone 8 onarım programı raftan kaldırıldı: Apple destek vermeyecek

iPhone 13 ve iPhone 13 Mini tanıtıldı!

iPhone 8 onarım programı birçok kullanıcı tarafından takdirle karşılandı. Şirket ne yazık ki bu cihaz ile ilgili mevcut programı sonlandırdı. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün detaylara birlikte bakalım.

Uzun bir süredir devam eden iPhone 8 onarım programı sonsuza kadar devam edemezdi. Bildiğiniz üzere Apple kendi akıllı telefonlarında birçok ek avantaj kullanmaya çalışıyor. Güvenlik yazılım ve kullanım ömrü gibi detaylar sayesinde şirketin cihazları diğerlerine göre çok daha fazla tercih ediliyor.

Tüm bu avantajlardan birisi de anakart tamiri ile ilgiliydi. iPhone 8 cihazlarında kronik bir anakart problemi olduğu söyleniyor. Bu problem nedeniyle cihazlar bazen kullanılamaz hale geldi. İşte tam da bu nedenle Apple para talep etmeden telefon tamir etmeye başladı. Alınan yeni kararla birlikte süreç sonlandırıldı.

iPhone 8 onarım programı büyük avantajlar sağladı

Apple tarafından yapılan açıklamalara göre 2018 yılından beri devam eden iPhone 8 Logic Board Onarım Programı raftan tamamen kaldırıldı. Böylece ücretsiz bir şekilde değişim yapabilen kullanıcılar artık avantajdan faydalanamıyor.

2021 yılını tamamlamaya az kalmışken böyle bir kararın alınması açıkçası pek beklenen bir durum değildi. Ağustos 2018 tarihinde başlatılan onarım programı küçük bir cihaz topluluğunu kapsıyordu. Şirket Japonya, Yeni Zelanda, Hindistan, Hong Kong ve Çin gibi ülkelerde Eylül 2017 ile Mart 2018 arasında satılan iPhone 8 modellerini ücretsiz tamir etti.

iPhone SE 2020 parçalandı! iPhone 8’le birebir aynı

Apple kendi cihazları ile ilgili yaşanan kronik sorunlarda ücretsiz tamir garantisi sunuyor. Böylece kullanıcıların kendisine bağlı kalmasını sağlıyor. Peki sizce bu onarım programı kaldırılmalı mıydı? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.