Koronavirüs reklamları ceza almalarına neden oldu: Para cezası yediler!

Bill Gates kıyametyeni koronavirüs testi senaryolarını

Türkiye’nin bir süre önce gündeminde yer alan Koronavirüs reklamları, para cezalarına neden oldu. Özellikle de bazı ünlülere dudak uçuklatan miktarlarda para cezası verildi.

Sosyal medya hesaplarından “koronavirüse iyi geliyor” diyerek ilaç tanıtan bazı fenomenlere Koronavirüs reklamları nedeniyle sert yaptırımlar geldi. Seda Sayan, Şeyma Subaşı, Seren Serengil, Seray Sever, Ebru Akel, Seda Akgül gibi bazı fenomenler bu konuda halkı aldatmak suçu nedeniyle yaptırıma maruz kaldı. Bu durum daha önceden de bazı reklamlara yapılmıştı. Hadi gelin detaylara birlikte göz atalım.

Koronavirüs cezaları yüksek miktarlara ulaştı

Ticaret Bakanlığı Ticaret Kurulu Başkanlığı tarafından alınan gerekçeli karar, Resmi Gazete’de ortaya çıktı ve biraz şaşkınlık yarattı. COVID-19’a yakalanılmış olsa bile hastalığın iyileşmesinde fayda sağladığını söyleyen reklamlar, birçok kişinin buna inanmasına neden oldu ve büyük zarara yol açtı.

Koronavirüs reklamları

Bu ilaçlarla ilgili hiçbir yasal dayanak yer almıyor. Ayrıca daha önce başka hiçbir hastada da denenmedi. Bu nedenle ilaçların nasıl bir etki oluşturacağı bilinmiyor. Böyle bir ilacı savundukları için fenomenlere 104 bin 781 TL para cezası kesildi. Reklamlarda yer alan “No Attack” isimli ilacı üreten Bilge İlaç Bitkisel Ürünler Koz. San. ve Tic. A.Ş’ye ise yine para cezası kesildi.

Sağlık Bakanlığı Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından izin almayanlara kesinlikle ilaç reklamı yapma izni verilmiyor. Ayrıca bu ürünlerin satışını yapmaları bile yasak. Böyle bir durumda fenomenler, yasaklı bir ürünün reklamını yapmış oluyor. Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.