Koronavirüs aşısında Türkiye ne durumda: Çok şaşıracağınız araştırmalar var

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

Koronavirüs aşısında Türkiye önemli bir yere sahip. Hem nüfusu bakımından hem de Avrupa’ya yakınlığı nedeniyle birçok kişi Türkiye ile ilgili durumu merak ediyordu.

Herkesin merakla beklediği Koronavirüs aşısında Türkiye tam olarak ne durumda? Konuyla ilgili yeni araştırmalar var. Fakat öncesinde küresel pandemi sürecine göz atmak gerekiyor. Öncelikle bu salgının üzerinden bir yıl geçmesine rağmen henüz yeteri kadar gelişme kaydedilmediği söylenebilir.

İlk başlarda bilim insanları tedavi yöntemleri üzerine yoğunlaştı. Ancak zamanla insanları bu virüsten korunmanın daha mantıklı olduğu görüldü. Sonuç olarak aşılara ciddi miktarda önem verildi. Yaklaşık olarak 140 ülkede toplam 501 milyon doz aşı uygulandı. Türkiye bu tabloda son derece iyi bir durumda.

Türkiye aşı konusunda dünyada 7. sıraya yerleşti

Yeni yapılan bir araştırmaya göre Türkiye, yaklaşık olarak 12,2 milyon doza aşı uygulayarak dünya sıralamasında 7’ye kadar yükseldi. Bu gerçekten de son derece iyi bir rakam. Aşının özellikle böylesine kritik bir zamanda yapılması büyük önem taşıyor.

Koronavirüs aşısında Türkiye

Araştırma sonuçlarına dönecek olursak ABD ve Çin gibi ülkelerin dünya sıralamasında zirvede yer aldığı görülüyor. Çin’de bugüne kadar toplam 85 milyon doz aşı uygulandı. ABD’de ise 133 milyon doz aşı dağıtıldı. Türkiye’de ise bu rakam 14 milyon 393 bin seviyesinde. Her ne kadar dünya sıralamasında iyi bir konumda olsak bile yine de yeterli değil.

Koronavirüs risk haritası için kırmızı renk güncellemesi

Yapılan araştırmalarda Türkiye’nin nüfusunun yüzde 8,7 gibi bir bölümünün aşı olduğu ortaya çıktı. Genel olarak bir bağışıklık kazanılması için ne yazık ki bu rakam yeterli değil. Peki siz ortaya çıkan Araştırma sonuçlarını nasıl değerlendiriyorsunuz?