Koronavirüs risk haritası için kırmızı renk güncellemesi

Koronavirüsten korunmak

Koronavirüs risk haritası üzerinde bazı değişikliklere gidildi. Artık kırmızı renk yüz binde 100 kişi üzerinden belirlenmeyecek. İşte detaylar.

Bilindiği üzere 1 Mart itibariyle bazı tedbirlerde esnetmeler gerçekleşti. Bu esnetmeler kapsamında bazı sınıf seviyelerinde yüz yüze eğitim başladı, kafe ve restoranlar açıldı, Cumartesi günleri sokağa çıkma yasağı kaldırıldı ve bazı şehirlerde yüzme havuzları tekrardan kullanıma sunuldu.

Fakat görünen o ki bu normalleşme bize biraz pahalıya mal oldu. Çünkü normalleşme yönündeki adımlarla birlikte vaka sayıları da önemli oranda arttı. Peki bundan sonra ne olacak? Nasıl bir ilerleme izlenecek?

Koronavirüs risk haritası için kırmızı renk güncellemesi

Bilindiği üzere vaka sayısı yüz binde 100 kişi olduğunda o şehrin rengi turuncudan kırmızıya dönecekti. Fakat vaka sayısının çok hızlı bir şekilde artmasıyla bu kural değiştirildi.

Artık yüz binde 100 kişide değil 200 kişide kırımızı renge geçilecek. Peki bu yeni düzenleme İstanbul’u kızarmaktan kurtaracak mı? Hemen açıklayalım. Hayır.

Çünkü son açıklanan haritada İstanbul’da vaka sayısı yüz binde 250’nin üzerine çıkmıştı. Muhtemelen önümüzdeki haftaya kadar da 400’e yaklaşacaktır. Bu aşamadan sonra İstanbul’da tedbirlerin tekrardan sıkılaştırılmasına kesin gözüyle bakılıyor. Elbette yine de bekleyip göreceğiz.

Eğer İstanbul kırmızı renkli il kategorisine geçerse kafe ve restoranlar tekrardan kapanacaktır. Bunun olmaması için İstanbul’daki vaka sayısının yüz binde 200’ün altına düşmesi gerekiyor.

23 Mart vaka sayısı açıklandı! Korkutan tablo alarm veriyor!