Koronavirüs aşısı için gönüllüler aranıyor: İşte tüm detaylar!

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

Tüm Dünyanın soluksuz beklediği Koronavirüs aşısı için gönüllüler talep ediliyor. Bu krizin bir an önce atlatılması için herşeyden önce aşının bulunması şart. Hadi gelin detaylara birlikte göz atalım.

Bütün ülkelerde 150’den fazla yapılan araştırmalarda, Koronavirüs aşısı için gönüllüler isteniyor. Ancak hepsinden önce aşılar hakkında bilinmesi gereken bazı önemli detaylar var. Öncelikle aşılar Faz1, Faz2 ve Faz3 çalışmaları olmak üzere 3 farklı gruba ayrılıyor. Bu aşamaları geçen aşıların ise çok az bir bölümü onay alarak kullanıma sunuluyor. Bu nedenle Dünya tarihinde çok az bir aşının genel kullanıma açıldığını söylemek mümkün.

Koronavirüs aşısı ne zaman uygulanacak?

Koronavirüs hastalığı ile mücadele için uygulanacak bir aşı ne yazık ki Türkiye’de henüz üretilemedi. Çok fazla aşı çalışması yapılsa bile yine de Faz aşaması bir türlü geçilemiyor. Bu aşamayı geçebilmek için çok fazla bilim insanına ihtiyaç bulunuyor.

Koronavirüs aşısı için gönüllüler

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamalara bakılırsa da, aşı için çok daha fazla ödenek ayrılacak diyebiliriz. Faz aşamasının geçilmesi için; biyolog, laboratuvar teknisyeni, eczacı, kimyager, veteriner hekim, tıbbi farmakolog ve hekimlere büyük fırsatlar tanındı. Ancak asıl problem gönüllülerin bulunup bulunamayacağı. Yapılan araştırmalarda halkın %62 gibi bir bölümünün buna yanaşmadığı ortaya çıkıt.

Türkiye’de gönüllü olmayı kabul edenlerin oranı %24 civarında. Bu rakam gelişmelere göre artıyor veya azalabiliyor. Eğer koronavirüs aşı çalışmaları ile ilgili gönüllü olma kararı alırsanız Sağlık Bakanlığı’nın bu bağlantısından iletişime geçebilirsiniz. Laboratuvar çalışmaları için sizi yönlendireceklerdir. Peki siz gönüllü olmak ister misiniz? Düşüncelerinizi yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.