Kedi veya köpek besliyorsanız bilim insanlarının bir uyarısı var

evcil hayvanlar

Kedi veya köpek besliyorsanız konuyla ilgili bilim insanları önemli bir uyarıda bulundu. Özellikle son dönemlerde evcil hayvan besleyen kişi sayısı artış gösteriyor. Bilim insanları konu ile ilgili önemli bir uyarıda bulundu.

Yapılan yeni çalışmalar ile birlikte kedi veya köpek besliyorsanız size bazı uyarılarda bulunmak gerekiyor. Kediler veya köpekler birer canlı olduğu için yeme ve içmelerine dikkat etmeleri şart. Bu kural insanlar için de geçerli. Sağlıksız beslenen kişilerde zamanla ağır hastalıklar ortaya çıkabiliyor.

Evcil hayvanlarda da benzer bir durum söz konusu. Bazı yiyecekleri onlara vermeniz durumunda ölmelerine bile neden olabilirsiniz. Bilim insanları bazı besinlerin kesinlikle onlardan uzak tutulması gerektiğini söylüyor. Bunlardan ilki çikolata içerikli besinler.

Kedi veya köpek besliyorsanız bunlara dikkat edin

Evcil hayvanların çikolata içerikli besinlere adeta alerjisi var. Kakao nedeniyle kusma, karın ağrısı veya düzensiz kalp ritmi gibi problemler yaşanabilir. Portakal, limon ve mandalina gibi yiyecekler yine onların yememesi gereken gıdalar içerisinde yer alıyor. Merkezi sinir sisteminde bazı hasarlara yol açabiliyor.

Kedi veya köpek besliyorsanız

Kulağa tuhaf gelse bile bilim insanları evcil hayvanlarınıza çiğ et vermenizi önermiyor. Hem çiğ et hem de yumurtalarda bazı zararlı bakteriler var. Köpeğiniz eğer bunu çiğ bir şekilde yerse zararlı bakterilerin hedefi haline gelir. Bu durumda dostunuzun derisi veya tüyünde bazı problemler oluşabilir. Kedi veya köpek besliyorsanız bu besinleri onlardan uzak tutun.

Koronavirüs aşısı hayvanlara da uygulanacak: Yeni bir aşı üretildi

Beyaz ekmek yine bilim insanları tarafından önerilmiyor. Hayvanların pankreasına zarar verme ihtimali nedeniyle bu tür gıdalar onlara zarar veriyor. Evcil hayvanınız ile daha uzun süre keyifli zamanlar geçirmek istiyorsanız onların neler yediğine dikkat etmenizi öneriyoruz.