Facebook gazetecilik işini eline yüzüne bulaştırdı: Tokat gibi rapor

Facebook yanlış bilgilerin haberlerden çok daha fazla etkileşim aldığını duyurdu

Dünyanın en büyük sosyal medya platformları içerisinde yer alan Facebook gazetecilik işini eline yüzüne bulaştırdı. Yayınlanan bir rapor adeta tokat etkisi yarattı. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen detaylara birlikte bakalım.

Facebook gazetecilik işini olumsuz etkiliyor iddiaları bir rapor ile sunuldu. Harvard Üniversitesi bünyesinde kurulan ve son derece etkili olan bir gazetecilik kurumu konu ile ilgili sert açıklamalar yaptı. Nieman gazetecilik vakfı medya ve haberciliğe karşı Facebook platformunun olumsuz bir algı yarattığını söyledi.

Hatırlayacağınız üzere Facebook gazete işine girmişti ve ilk etapta fena sayılmayacak başarılar elde etti. Ancak çok kısa bir süre içerisinde İşler karıştı. Özellikle Facebook kullanıcılarının çok fazla haber linklerine tıklamaması şirketi zor durumda bıraktı. Böylece haberlere karşı bir kırgınlık oluştu.

Facebook gazetecilik işini kötü mü etkiliyor?

Joshua Benton tarafından da onaylanan bir rapora göre Facebook platformunda Nazi mesajları yer alan gazete haberleri bulunuyor. Ayrıca Covid-19 ile ilgili çok fazla yalan haber var. Böylece Facebook aslında yalan haberlerin yayılmasına izin veriyor. Sonuç olarak gazetecilik mesleğini öldürüyor.

Facebook gazetecilik işini

Yapılan son araştırmalara göre haber akışında yer alan postların sadece yüzde 12,9 gibi bir bölümüne tıklanıyor. Geriye kalanlar ise genellikle kimse tarafından okunmuyor. Durum böyle olunca Facebook bile bu işten rahatsız hale geldi. Platformda haber okuyanların sayısı bu yıl yüzde 7 seviyesine düşüş yaşadı. Facebook gazetecilik işini kötü etkiledi diyebiliriz.

Instagram şifre kırma (2021) denendi çalışıyor!

Ortaya çıkan tüm rakamlar Facebook platformunun hem kendisini hem de gazetecileri batırmaya çalıştığını gösteriyor. Yayınlanan rapor ile birlikte adeta tokat yiyen Facebook belki de yakında bu işten vazgeçebilir. Peki sizce Facebook, gazetecilikten uzak durmalı mı?