İngiltere ilk aşıları kullanmaya başladı işte ilk izlenimler

Koronavirüs ilacı fiyatıyla

Salgından en çok etkilenen ülkeler arasında gösterilen İngiltere, ilk aşıları kullanmaya başladı. Birçok hastanede aşı olan yaşlı bireyler ilk izlenimlerini anlattı.

İngiltere ilk aşıları kullanmaya başlayarak önemli bir adım atmış oldu. Bir aralar sürü bağışıklığı yöntemini demeyi düşünen ülke, şimdilerde aşı ile korunmayı sağlıyor. Almanya’dan alınan aşılar sayesinde İngilizler, virüsten daha fazla korunabilecek.

Henüz yeni 91 yaşına adım atan Margaret Keean isimli bir kadın Koronavirüse karşı aşılanan ilk insan oldu. Böylece ona 91. yaş hediyesi verildi. Kendisine aşı ile alakalı öneride bulunup bulunmadığı sorulduğunda ise herkesin mutlaka aşı olması gerektiğini söyledi. Ailesi ve arkadaşlarıyla yeni yılda bu aşı sayesinde zaman geçirebileceği için mutlu olduğunu ifade etti.

İngiltere halkının tamamı için aşı kullanılacak

İngiltere’de aşı kullanılan bir diğer kişi ise 81 yaşındaki William Shakespeare oldu. Yaşlı adam sosyal medyada şakalara konu olsa bile yine de aşı olduğu için şanslı diyebileceğimiz kesimler arasında yer alıyordu.

İngiltere ilk aşıları

Birleşik Krallık Sağlık Bakanı Matt Hancock tarafından yapılan açıklamalara bakıldığında, salgın ile alakalı son derece olumlu görüşlerini olduğu ifade ediliyor. Herkes Kuzey yarım kürede baharın gelişi ile birlikte her şeyin büyük oranda normale döneceğini ifade ediyor. Böyle bir tablonun ortaya çıkmasında aşı üreticilerinin çok büyük bir payı olacak.

Almanya ve ABD merkezli şirketler tarafından geliştirilen koronavirüs aşısı, henüz daha yeni yeni insanlar üzerinde uygulanıyor. Birçok spekülasyon işin içerisinde yer alsa dahi yine de aşılara güven tam diyebiliriz. Özellikle ABD ve AB gibi ülkelerden onay alınması bu güveni artırıyor.

Salgının bitmesi için nüfusun yüzde 60 gibi bir bölümünün aşı olması yeterli. Ancak İngiltere’de muhtemelen bu rakam biraz daha düşürülecek. Ayrıca aşılar İngiltere ile birlikte dünyanın birçok noktasında satışa sunulacak. Peki siz bu aşılar hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlar bölümünden bizlerle paylaşabilirsiniz.