Umreden dönenler karantinaya alınacak mı ?

umreden dönenler 1

Umreden dönenler karantinaya alınacak mı en çok merak edilen konuların başında geliyor. Sosyal medya da bu konuya yönelik tepkiler yağıyor.

Koronavirüs dünya çapında etkili olan ve bir çok ülkede insan hayatına mal olan ölümcül bir virüs. Uzun süre sonra Türkiye’de de bu hastalığa yakalan bir kişi olduğu açıklandı. Daha sonra kişi sayısı bu kişiyle temasta olan kişilerle birlikte beşe yükseldi. Geçtiğimiz günlerde Kabe ziyaretini tamamlayıp Umreden dönen bir kişide daha Koronavirüs görüldü. Bu da Umdreden dönenler karantinaya alınacak mı sorusunu akla getiriyor. Bu konuda Sağlık Bakanı :”Umreden Yeni Döndüyseniz 14 Gün Kuralına uymanızı ısrarla istiyoruz. Son bir hafta içinde dönen bir yurttaşımızın testi MAALESEF POZİTİF çıktı. Yeni vakalardan endişeliyiz. Lütfen ziyaretçi kabul etmeyin. Sağlık taramasından geçmiş olmak sıfır risk anlamına gelmez.” şeklinde bir tweet attı. Bu tweet sonrası sosyal medyada yeni dönecek olanlar için bir önlem alınması yönünde tepkiler yağmaya başladı. Bu tepkiler işe yaramış olacak ki Umreden dönenler karantinaya alınacak.

Umreden dönenler karantinaya alınsın isteyenler imza kampanyası bile başlattı. Change.org’a girerek siz de bu kampanyaya oy verebilirsiniz. Ancak kampanyaya katılmadan hemen söyleyelim zaten Umreden dönenler Ankara ve Konya’da karantina altına alınacak. Ankara’da yer alan 3 yurdun kapasitesi 5.392 olarak açıklanırken, Konya’da bulunan iki yurdun kapasitesi ise 4.938 olarak açıklandı.

Aşağıda sosyal medyada ortaya çıkan tepkilere göz atabilirsiniz ancak bundan önce yapılan açıklamaya bir göz atalım. Gençlik ve Spor bakanlığından gelen açıklamaya göre umreden dönenler için kalacak yer ihtiyacı doğduğundan bahsedildi, devamında ise: “Bu çerçevede, Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü’ne bağlı Ankara ve Konya’daki bazı yurtlar, umreden dönen vatandaşlarımızın karantina süresi boyunca kalabilmeleri için uygun hale getirilmiş ve söz konusu karantina süreci başlamıştır. Üniversitelerin üç haftalık tatil süreciyle birlikte büyük oranda boş olan bu yurtlarımızda kalan az sayıdaki öğrencimizin de başka yurtlara nakilleri sağlanarak herhangi bir mağduriyet yaşanmamıştır” denildi.

İşte sosyal medya da konuya ilişkin yapılan yorumlar:

umreden dönenlere karantina 2 umreden dönenlere karantina 3 umreden dönenlere karantina 4 umreden dönenlere karantina 5 umreden dönenlere karantina 6 umreden dönenlere karantina 7 umreden dönenlere karantina 8 umreden dönenlere karantina 9 umreden dönenlere karantina10