Konsol fiyatlarına büyük zam

ünyanın en pahalı konsolu

Döviz kurlarında yaşanan artış sonrasında konsol fiyatlarına muazzam zamlar geldi. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Konsol fiyatlarına büyük zam. Son dönemde döviz kurlarında yaşanan artış A’dan Z’ye tüm ürünleri etkiledi diyebiliriz. Bu ürünlerin başında ise sizlerin de tahmin edebileceği üzere otomobil ve teknoloji sektörü geliyor. Bu iki sektörün döviz kurlarından fazlasıyla etkilendiğini söylemek mümkün.

Otomobil fiyatları zaten herkesin malumu. Şu anda piyasada ucuza satılan otomobil neredeyse kalmadı. Sıfır otomobil almak için artık 200 bin TL’yi gözden çıkarmak gerekiyor. Kısa bir süre öncesine kadar bu meblağ 150 bin TL’nin de altındaydı.

Konsol fiyatlarına büyük zam

Konsol fiyatlarına büyük zam

Tabi ki bir de işin teknoloji tarafı var. Eğer son dönemde teknoloji mağazasına gittiyseniz mutlaka fiyatlara tanıklık etmişsinizdir. Hemen her üründe büyük artışlar söz konusu. Fiyatların en fazla arttığı ürün grubundan biri de konsollar.

Hali hazırda tüm güncel konsollar ülkemizde satılmakta. Yani Switch’ten tutun da PS5’e, Xbox Series’e kadar tüm konsolları bulmak mümkün. Fakat son artışlardan sonra konsol fiyatları da iyice coşmuş durumda.

Keza 1500 TL’den çıkış yapan Switch Lite için şu anda 3500 TL ve üzeri fiyatlar talep ediliyor. Xbox Series konsolları ise 7 bin TL ile 10 bin TL arasında değişen etiketlere sahip. PS5 fiyatları karaborsa olduğu için 12 bin TL ile 15 bin TL arasında değişiyor.

Kısacası şu sıralar oyun konsolu almak da ciddi bir lüks olmuş durumda.

El Salvador’dan tarihi Bitcoin hamlesi