Dolar çıktı konsol fiyatları zamlandı

dünyanın en pahalı konsolu

Doların yükselmesi sonunda konsol fiyatlarını da vurdu. Hali hazırda Microsoft Türkiye garantili Xbox Series konsollarının fiyatları artmış durumda.

Dolar çıktı konsol fiyatları zamlandı. Son dönemde dolar kurundaki artışın oyun sektörünü de etkilemesinden korkuluyordu. Sonunda korkulan gerçekleşti. Malum ülkemizde oyun fiyatları zaten zirvede. Konsol fiyatları deseniz o da dünya geneline göre çok makul seviyelerde sayılmaz.

Fakat Xbox Series S gibi yeni nesil bir konsolu iyi kötü 4000 TL civarında fiyatlara satın alabiliyorduk. Lakin döviz kurlarında yaşanan artış sonrasında konsol fiyatları da arttı. Hali hazırda Microsoft Türkiye garantili Xbox Series S’in fiyatı 5600 TL seviyesine kadar çıkmış durumda.

Muhtemelen bu fiyat artışı PlayStation 5’i de etkileyecektir. Fakat şu anda ortada stok olmadığı için konsolun fiyatında da bir değişiklik söz konusu değil.

Xbox Series X

Dolar çıktı konsol fiyatları zamlandı

Basit bir şekilde örneklememiz gerekirse hali hazırda PS5’in diskli versiyonu teknoloji mağazalarında 7500 TL seviyesinden fiyatlanıyor. Neden? Çünkü stok yok.

Yani bu fiyattan satın almak isteseniz bile hali hazırda satın alamıyorsunuz. Malum PS5’de tüm dünyada bir stok sorunu mevcut. Fakat bu stok sorunu açılsa bile kur bu kadar yüksekken PS5’i 7500 TL’den almak çok da mümkün olmayabilir.

Hatta belki de şu andaki karaborsa fiyatı bile çok daha makul olabilir. Bunu zaman gösterecek.

LG A9 CordZero : Ev temizliğin en büyük yardımcısı