Kiralık evler açık artırma ile tutuluyor: Emlakçılar iyice çıldırdı

İstanbul deprem risk haritasına

Kiralık evler açık artırma usulüne geçmeye başladı. Özellikle son dönemlerde bazı emlakçıların mevcut konut problemlerini kendi çıkarları için kullandığı görülüyor. Hadi gelin konuyla alakalı merak edilen bütün detaylara birlikte göz atalım.

Türkiye’de ve özellikle İstanbul’da kiralık evler açık artırma ile tutulmaya başlandı. Bildiğiniz üzere emlak fiyatları son dönemlerde çok sert bir yükseliş yaşadı. Bu yükselişin ana nedenlerinden birisi de hiç şüphesiz pandemi dönemi ve öğrencilerin yeniden okula dönmesi.

Yüz yüze eğitime dönülmesi ile birlikte öğrenciler üniversitelerinin bulunduğu şehirlere gitmeye başladı. Burada ev tutup eğitim hayatlarına devam etmek istiyorlar. Buraya kadar herhangi bir problem yok. Ancak İstanbul’da yaşanan konut krizi hem öğrencileri hem de tüm İstanbul halkını mağdur etmeye başladı.

Kiralık evler açık artırma ile mağduriyet yaratıyor

Gayrimenkul Pazarlama ve Satış Profesyonelleri Derneği Başkanı İsmail Özcan artan talep nedeniyle emlakçıların açık artırma usulüne döndüğünü söyledi. Sistem oldukça tuhaf bir şekilde işliyor. Herhangi bir kiralık daire için teklifler alınıyor. Her arayan fiyatı biraz daha yükseltiyor.

Kiralık evler açık artırma

Normal şartlarda 2 bin TL’ye tutulabilecek 1 daire açık artırma sisteminde 5 bin TL’ye kadar çıkabiliyor. Böylece hem emlakçı hem de kiraya veren ev sahibi büyük oranda kazanç elde ediyor. Burada mağduriyetin faturası kiracılara çıkmış oluyor. Kiralık evler açık artırma ile büyük kar sağlıyor.

İstanbul’da deniz taksi dönemi başlıyor

Özellikle son dönemlerde yaşanan bu tür skandallar giderek yaygınlaştı. Esenyurt, Beşiktaş ve Şişli gibi ilçelerde bu tür problemler çok sık görülüyor. Peki sizce konut krizini çözmek için nasıl bir yöntem uygulanabilir? Yorumlar bölümünden fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.