İstanbul’da deniz taksi dönemi başlıyor

deniz taksi

Haliç Tersanesi’nde üretimi yapılan 50 adet deniz taksiden ilki suya indi. İstanbul Büyük Şehir Belediyesi’nin Haliç Tersanesi’nde üretimini başlattığı deniz taksilerde deneme sürüşü yapıldı.

İstanbul’da deniz taksi dönemi başlıyor. Deniz taksinin görsellik ve konfor denemelerini yaptıklarını belirten Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, “Toplamda inşa edeceğimiz 50 deniz taksiden 5’i elektrikli olacak. Deniz taksiler toplu ulaşımın olmadığı yerlere gidecek, sürat kazandıracak” dedi.

Sinem Dedetaş sözlerine “Bunlar tamamen Haliç markalı tekneler oldu. Sürat teknesi formu olmasına rağmen, üst tarafını yüksek ve vapuru hatırlatacak şekilde yaptık. Böylece iniş binişleri kolaylaştırdık. Deniz taksilerde kadın denizciler de görev yapacak. Teknelerde bir kaptan ve bir yağcı olmak üzere iki mürettebat görev alacak” diyerek devam etti.

İstanbul’da deniz taksi dönemi başlıyor

Deniz taksilerin üretimine Ocak ayında başlanmıştı. İBB başkanı Ekrem İmamoğlu’nun tanıttığı deniz taksilerin rengini İstanbullular “Boğaz” mavisi olarak belirledi.

İstanbul’da deniz taksi dönemi başlıyor

Toplam 50 adet üretilecek olan deniz taksiler 10 yolcu kapasiteli olacak. İçinde bir kaptan ve bir gemiciden oluşacak iki personel yer alacak.

Ücretler UKOME’de belirlenecek

Tamamen yerli üretim olan deniz taksilerin ücretleri UKOME tarafından belirlenecek ve herkesin kullanabileceği uygun bir fiyatta olacak.

Çevre dostu ve kullanışlı deniz taksiler

Deniz taksilerin 5 tanesi elektrikle çalışacak. Çevre dostu olan deniz taksilerin yakıt tüketimi de oldukça tasarruflu olacak. Deniz taksiler iskeleye bağımlı olmaksızın istenilen yerde yolcu indirip bindirebilecek.

Dizüstü oyun bilgisayarları artık daha popüler