Python programlama dili zirveye oturdu: Java ilk defa ezildi

Python programlama dili

Python programlama dili tarihinin en büyük sıçrayışlarından bir tanesini yaptı. Hiç beklenmeyen bir şekilde bu programlama dili dünyanın en popüler dili haline geldi. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Python programlama dili genellikle yapay zeka gibi işlemlerde kullanılıyor. Makine öğrenimi ve otonom sistemler için bu yazılım dilinin son derece önemli olduğunu söyleyebiliriz. Genel olarak değerlendirildiğinde geleceğin teknolojilerini bu programlama dili yaratıyor demek yanlış olmaz.

Elbette sadece yapay zeka ve makine öğrenimi için tercih edilmiyor. Aynı zamanda web, akıllı telefonlar ve nesnelerin interneti gibi birçok teknolojide yine python büyük bir öneme sahip. İşte tüm bu nedenlerden dolayı her geçen gün popülerliği daha fazla artış gösteriyor. Şimdi ise dünyanın en popüler yazılım dili haline geldi

Python programlama dili giderek daha fazla tanınıyor

Veri bilimi ve makine öğrenimi için kusursuz bir ortam sağlayan Python aynı zamanda geliştiricilerin desteğini aldı. Linux işletim sistemi üzerinde kusursuz bir şekilde çalışabilen bu dil mobil cihazlarda daha fazla kullanım alanı buluyor.

Python programlama dili

Tiobe isimli bir platform düzenli olarak programlama dillerini popülerlik sıralamasına göre listeliyor. Bugüne kadar genellikle Java ve C gibi diller zirvede yerini aldı. Ancak ilk defa python onları aşağı indirmeyi başardı. Python programlama dili artık dünyanın en popüler dili olarak biliniyor.

İsrail casus yazılımı Türkiye’de: Hiç fark ettirmeden cihazlara sızıyorlar

C++, C# ve JavaScript yine en fazla tercih edilen diller arasında yer alıyor. Tüm bu diller özellikle Python karşısında ne yazık ki pek tutunamıyor. Peki sizin favori programlama diliniz hangisi? Yorumlar bölümünden konuyla ilgili fikirlerinizi bizlerle paylaşabilirsiniz.