LEGO Evler Geliyor!

LEGO Evler Geliyor

Akıllı ve modüler tuğlalardan yapılan evler hayal etmeye başlasanız iyi olur. Çünkü bu fikir yakın gelecekte karşımıza çıkacak.

Kite Bricks isimli bir firmanın inşaat sektörüne yepyeni bir bakış açısı getirmek için çalışmalara başladığı ortaya çıktı.

LEGO Evler Geliyor!

Kite Bricks isimli firmanın tasarladığı Smart Bricks (Akıllı Tuğla), LEGO‘ya benzese de çok daha işlevsel bir teknoloji.

Her çeşit boy ve şekilde üretilebilen bu akıllı tuğlaların üzerinde diğer parçalarla geçiş sağlayabilen içi boş yuvalar bulunuyor. Bildiğiniz LEGO parçalarını andıran tuğlaları birbirine takarak duvarlar ve tavanlar yapmanız mümkün. Tek fark çimento yerine özel bir yapışkan kullanıyor olmanız.

Bu teknoloji ile inşa ettiğiniz binaların sağlamlığını arttırmak içinse tuğlalarda bulunan geçme yuvalarının boşluklarına çelik destekler geçirebiliyorsunuz. Bunlara ek olarak bu boşluklardan borular, kablolar ve altyapı tesisat malzemelerini de geçirmeniz kolaylaşıyor.

Kite Bricks tarafından geliştirilen bu tuğlalar henüz prototip aşamasında ve şirketin bu teknolojiyi hayata geçirebilmesi için 3 milyon dolar gibi bir yatırım ihtiyacı var.

Şirketin bu yatırım kolay bir şekilde bulabileceği kesin, öyleyse bizler yakın gelecekte LEGO evler görmeye kendimizi alıştıralım.

Aşağıdan Kite Bricks tarafından yayınlanan tanıtım videosunu izleyebilirsiniz;

FIFA 14′te Büyük Şok!