Google Havalimanı Kiraladı!

Google Havalimani Kiraladi

Dünyanın en büyük arama motoru devi Google, uzay araştırmaları istasyonu NASA’dan havalimanı kiraladı.

İleri teknoloji araştırmaları ve çılgın projeleri ile dikkatleri üzerine çeken arama motoru devi şimdi de Moffett Ulusal Havalimanı’nı kiraladı.

Google Havalimani Kiraladi!

İnternet devi Google’un Planetary Ventures kanadı, California Mountain View’deki Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’ne (NASA) ait olan Moffett Ulusal Havalimanı’nı 60 yıllığına kiraladığını bildirdi. Uzun süren görüşmelerin sonucunda iki taraf arasında imzalar atıldı. Askeri ve sivil amaçlar için kullanılan havalimanında üç büyük hangar, iki pist ve golf sahası yer alıyor. Teknoloji devi Google’ın bu anlaşma için NASA’ya senelik kira bedeli olarak 6.3 milyon dolar ödeyeceği belirtildi.

İki taraf arasında imzalanan kira sözleşmesine göre teknoloji devi Google 200 milyon dolar harcayarak hangarları onarmayı ve havalimanında Silikon Vadisi’nin geçmişine nasıl hizmet ettiğini gösterecek bir müze açmaya hazırlanıyor. Henüz pistler üzerindeki planı bilinmeyen teknolji devinin üst düzey yöneticilerinin özel uçaklarının iniş ve kalkışı için kullanılacağı tahmini yapılıyor. Bir başka iddiaya göre ise internet balonlarının bu pistten Mountain View semalarına havalanacağı…

Apple Tablet Pazarının Lideri Oldu!