Kodak IM5 Gün Yüzüne Çıktı

Kodak IM5 575

Kamera pazarındaki düşüşün ardından çareyi akıllı telefon pazarına girmekte bulan Kodak, ilk akıllı telefonu Kodak IM5’i CES 2015 kapsamında tanıttı.

Akıllı telefonlardaki kameraların her geçen daha da gelişmesi kamera pazarının son yıllarda hızla düşüşe geçmesine ve Kodak gibi kamera alanında faaliyet gösteren firmaların mali sıkıntılar içerisine girmesine neden oldu. Akıllı telefonların bu yükselişinden sonra iflasın eşiğine gelen Kodak, mali sıkıntılarından kurtulmak için çareyi akıllı telefon pazarına yönelmekte buldu.

Kodak_IM5

Geçtiğimiz günlerde internete sızdırılan bilgiler sayesinde gün yüzüne çıkan ilk Kodak akıllı telefon, bugün start alan Consumer Electronics Show 2015 kapsamında resmi olarak tanıtıldı. Kodak IM5 adını taşıyan akıllı telefon, Kodak’tan bekleneceği üzere özellikle kamera konusunda oldukça iddialı bir cihaz. 13 megapiksel arka ve 5 megapiksel ön kameraya sahip olan Kodak IM5, paylaş ve yazdır tuşları sayesinde kullanıcıların fotoğrafları paylaşmasını oldukça kolay hale getirmeyi amaçlıyor.

Kodak_IM5 (2)

Kodak IM5‘in diğer donanımsal özellikleri arasında 1280 x 720 çözünürlükte 5 inç IPS dokunmatik ekran, 1.7 GHz sekiz çekirdekli MediaTek işlemci, 1 GB RAM, 8 GB dahili hafıze, microSD hafıza kartı desteği ve çift SIM kart desteği yer alıyor.

Yeni Windows 10 Versiyonu Bu Ay Yayınlanacak