Katlanabilir Ekranlı iPhone Çalışmaları Durduruldu

iphone 1

Çin’den gelen yeni bir söylentide Apple’ın katlanabilir iPhone’la ilgili geliştirmeleri askıya aldığı iddia edildi.

Weibo’da çeşitli haberler paylaşan Fixed Focus Digital nickli kullanıcı katlanabilir iPhone çalışmalarının durdurulduğunu ileri sürdü. İddia sahibi Samsung Display’den gelen ekranların Apple’ın sıkı testlerini geçemediğini belirtti. Söylenene göre Samsung’un gönderdiği ekran panelleri titizlikle yapılan testler sırasında bozulmuş. Yüksek standartları karşılayacak yeni katlanabilir ekran panelleri geliştirilinceye kadar proje rafa kaldırılmış görünüyor.

Kısa süre önce yayınlanan bir raporda Samsung’un 2019’dan bu yana katlanabilir cihaz üretiminde edindiği uzmanlığı operasyonel verimliliği artırmak için kullandığı ve hatta verimlilik için farklı bir çözüm üzerinde çalıştığı ifade edilmişti. Burada ilgi çekici bir nokta var, söz konusu farklı çözümün testler için gönderilen katlanabilir panellerde kullanılmış olabileceği rivayet ediliyor.

Katlanabilir iPhone

Bu ay başlarında The Information, Apple’ın en az iki tane katlanabilir iPhone prototipi geliştirdiğini söylemişti. The Information’ın haberinde prototiplerin şirketin 2024 ya da 2025 ürün haritasında görünmediği, standartların karşılanmaması halinde iptal edilebilecekleri ifade ediliyordu.

Fixed Focus Digital’in iddiasında katlanabilir iPad’le ilgili herhangi bir şeyden söz edilmiyor. Samsung Display ve LG Display’in geçen yıldan bu yana Apple’a 7 ve 8 inç’lik katlanabilir panel örnekleri gönderdiği de dedikodularda geçen başka bir detay. Cupertino’lu şirketin iPad’e ağırlık vermesi ve katlanabilir iPad’i iPhone’dan önce çıkarması daha mantıklı. Çünkü firma katlanabilir iPad’le potansiyel sorunları görüp, çözümler üretebilir. Bu durum katlanabilir iPhone’un geliştirilme sürecinde avantaj sağlayacaktır. iPad şirketin satışlarının nispeten küçük bir kısmını oluşturuyor.

Diablo 4 Xbox Game Pass’e Geliyor