OnePlus 12 hakkında yeni detaylar ortaya çıktı

OnePlus 12

Aralık ayında piyasaya sürüleceği büyük ölçüde netlik kazanan OnePlus 12’nin teknik özellikleri hakkında yeni detaylar ortaya çıktı.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden OnePlus akıllı telefonlarına yenilerini eklemeye devam ediyor. Amiral gemisi akıllı telefonlarının en son üyesi olan OnePlus 11’i ocak ayında kullanıcılarla buluşturan şirket, bu serinin yeni üyesini piyasaya sürmek için 2024’ün ocak ayını beklemeyecek. Hatırlarsanız birkaç gün önce ortaya çıkan bilgilerle birlikte, merakla beklenen OnePlus 12’nin aralık ayında resmi olarak tanıtılacağı büyük ölçüde kesinleşmişti. Bu sızıntıyla birlikte çıkış tarihi büyük ölçüde netleşen telefon, bu hafta bir sızıntıya daha konu oldu. Bu kez de telefonun teknik özellikleri hakkında yeni detaylar ortaya çıktı.

Hatırlarsanız daha önce Çin basınında yer alan bilgilerde, OnePlus 12’nin Snapdragon 8 Gen 3 yonga setinden güç alacağı öne sürülmüştü. Ayrıca telefonun 6.7 inçlik OLED bir ekranla geleceği; QHD çözünürlükteki bu ekranın yenileme hızının ise 120 Hz olacağı iddia edilmişti. Batarya tarafında ise karşımıza 5000 mAh’lık bir batarya ve 100 W hızlı şarj özelliği çıkacağı söyleniyordu. Gelen son sızıntı da bu bilgileri büyük ölçüde doğruluyor. Yeni bilgilerdeki en kayda değer değişiklik, telefonun QHD çözünürlükte OLED bir ekrana değil, QHD+ çözünürlükte LTPO AMOLED bir ekrana sahip olacağının söylenmesi. Bunun dışında Snapdragon 8 Gen 3 de 5000 mAh’lık batarya da bu yeni sızıntıda da doğrulanıyor.

oneplus 12

OnePlus’ın yeni amiral gemisi akıllı telefonu arka kamerasıyla da oldukça iddialı geliyor. OnePlus 12’nin üçlü arka kamerasının üç etkileyici lensi bir araya getirmesi bekleniyor: 50 megapiksellik ana lens, ona eşlik eden 50 megapiksellik geniş açılı lens ve üçüncü olarak da 64 megapiksellik periskop kamera. Eğer bu sızıntılar doğru çıkarsa ilk kez bir OnePlus telefonunda periskop kamera göreceğiz. Ancak OnePlus’ın kardeş şirketi Oppo bir süredir bu teknolojiyi kullandığı için OnePlus’ın da buna geçiş yapması sürpriz olmayacaktır.

Yeni sızıntıya göre telefonun selfie kamerası 32 megapiksel olacak. Telefonun yeni sızıntıyla birlikte ortaya çıkan diğer özellikleri de 16 GB’lık LPDDR5X RAM’i ve 256 GB’lık UFS 4.0 dahili depolama alanı oldu.

Netflix kullanıcı sayısını arttırmaya devam ediyor