Kasım’da doğalgaz yakmak bir başkadır!

gaza

1 Kasım ile birlikte doğalgaza gelen zam yok artık dedirtti. İşte BOTAŞ tarafından yapılan zam ve diğer detaylar.

Kasım’da doğalgaz yakmak bir başkadır! Kış yavaş yavaş kendisini hissettirmeye başladı. Aslında Ekim ayının bazı günleri de hayli soğuk geçmişti. Fakat yine de bir soğuk, bir sıcak doğalgaz yakmadan son viraja gelebildik.

Fakat Kasım’da havaların daha da soğumasıyla birlikte doğalgazı açıp ısınmak kaçınmaz hale gelecektir. Peki doğalgaza gelen zamdan sonra da aynı hevesle kombinizi yakmaya devam edebilecek misiniz?

BOTAŞ tarafından yapılan açıklamada 1 Kasım itibariyle ticarethane ve sanayi doğalgaz tarifesine yüzde 48, elektrik üretim doğalgaz tarifesine ise yüzde 47 zam yapıldı. Ev tarifesi ise sabit bırakıldı.

gaz

Kasım’da doğalgaz yakmak bir başkadır!

Burada iyi haber şu. Şimdilik ev tarifesine bir zam söz konusu değil. Fakat ticarethane ve sanayiye yapılan zam bir şekilde konutlara da yansıyacaktır. Öte yandan Elektrik üretim doğalgaz tarifesine zam gelmesi de hayli olumsuz bir durum.

Bu bir anlamda elektrik fiyatlarının da artacağına işaret ediyor. Zaten son dönemde elektrik fiyatlarına zam üzerine zam gelmişti. Bahse konu artıştan sonra elektrik fiyatlarına yeni bir zammın gelmesi işten bile değil. Elbette dileriz biz yanılırız ve doğalgazın ardından elektriğe de herhangi bir zam gelmez. Tabi ki bu düşük bir ihtimal gibi görünüyor. Yine de bekleyip göreceğiz.

PlayStation 4 toplamda ne kadar sattı?