Doğal gaz zammı gümbür gümbür geliyor: Fiyatlar ne kadar artacak

Doğal gaz zammı

Doğal gaz zammı uzun süredir beklenen fiyat değişimlerinden bir tanesi. Dünyanın genelinde artış gösteren fiyatlar Türkiye’de de benzer şekilde yükselecek. İşte konuyla alakalı merak edilenler.

Yaşanan ekonomik problemler nedeniyle doğal gaz zammı kapıda. Birçok kişinin evden çalışmak zorunda kalarak doğalgaz kullanımına yönelmesi en büyük faktörlerden bir tanesi oldu. Ayrıca Türkiye tarafından gaz alınan ülkeler ile ilgili yaşanan bazı problemler yine büyük fiyat artışlarına neden olabiliyor.

Türkiye gaz ithal ülkeler ile bazı sözleşmelere sahip. Bu sözleşmeler sona erdiğinde doğalgaz fiyatları otomatik olarak ortalama yüzde 30 ile 35 arasında artış gösterecek. Böylece zam yapılmasına mecbur kalacaklar. Gazeteciler konuyla ilgili konuşurken evde kalın kıyafetlerle oturarak tasarruf edilmesi gerektiğini bile söylüyor.

Doğal gaz zammı yüksek seviyeleri bulabilir

Önümüzdeki günlerde ülkenin genelinde gaz fiyatları yüzde 35 düzeylerine kadar artacak gibi görünüyor. Eski BOTAŞ yöneticisi ve enerji uzmanı Ali Arif Aktürk yaptığı açıklamalarda önemli ifadeler kullandı. Ona göre tüketiciler kendilerini yeni zamlara hazır hale getirmeli.

Doğal gaz zammı

Kış ayı çok soğuk geçerse bu durumda gaz santrallerinin gazının kesilmesi gerekecek. Bu durum aynı zamanda elektrik kesintilerine neden olacak. Bu alanda çalışan uzmanlar uyarıda bulundu. Hükümetin zam yapmaması durumunda bile gazın az kullanılması gerektiği ifade edildi. Ancak doğal gaz zammı birçok kişi tarafından yüksek olasılıkla bekleniyor.

Elektrikli araçlarda satış rekoru hangi modellerde: Sonunda belli oldu

Karbon nötr bir dünyanın henüz mümkün olmadığını aktaran enerji uzmanları bu durumun şimdilik sadece hayal olduğunu düşünüyor. Rüzgarla, güneşle ya da akarsularla herkese yetecek kadar enerji üretmek neredeyse imkansız. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?